Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Thinkstock

Zware straffen voor ouderpaar dat kinderen mishandelt, vader die baby dubbele schedelbreuk slaat meteen naar de cel

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft twee ouders uit Lier schuldig bevonden aan het mishandelen van hun kinderen. De baby van 2 maanden oud werd met dubbele schedelbreuk naar ziekenhuis gebracht, de dochter van anderhalf bleek ondervoed en emotioneel verwaarloosd. De vader kreeg een celstraf van vier jaar, de moeder kreeg twee jaar met uitstel omdat ze niet ingreep. Beide ouders lieten verstek gaan voor hun proces. Voor de vader werd de onmiddellijke aanhouding uitgesproken.

17 reacties

  • herman de genst

    5 jaar geleden
    ze lopen nog vrij rond , de rest is zever . en zwijg over justitie , als je hier je zaakjes niet zelf afhandelt ben je de pineut .
  • Eddy Bryon

    5 jaar geleden
    Waarom worden dat altijd '' zware straffen '' genoemd ??? Zware straffen zijn 25 jaar tot levenslang , DAT zijn zware straffen . Ik denk dat we die ganse justitie nog enkele jaren naar de universiteit moeten sturen !!!!
  • jan pootemans

    5 jaar geleden
    Die onmenselijk zou veel zwaarder moeten bestraft worden. Als kinderen niets eens in veiligheid en vertrouwen door hun ouders kunnen opgevoed worden met daarbij nogeens zulke afschuwelijke daden dan is geen enkele straf groot genoeg!
  • Katrien Dewit

    5 jaar geleden
    Zware straf? Ik vind dat een belachelijk lichte straf.
  • rony casteur

    5 jaar geleden
    Dit zijn geen straffen, 10 jaar effectief dat zijn straffen.