© pn

Standard sleept in extremis gelijkspel uit de brand tegen Panathinaikos

Standard blijft ook na drie speeldagen in de Europa League achter zonder zege. De Luikenaars sleepten in de slotfase een 2-2 gelijkspel uit de brand tegen Panathinaikos. Belfodil had in de slotseconden nog de 3-2 kunnen maken, maar zijn kopbal was niet krachtig genoeg. Standard blijft derde in groep G met 2 op 9.

jtp

Standard begon tegen Panathinaikos opnieuw met Orlando Sa in de spits. De Portugese spits scoorde goede punten tegen Kortrijk met twee goals en krijgt dus het vertrouwen van coach Jankovic. Panathaikos kon geen beroep doen op eerste spits Marcus Berg, die ziek afhaakte. Victor Ibarbo nam zijn plaats in in de punt.

Efficiënt Panathinaikos

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd met druk naar voor, maar echt gevaarlijke kansen kwamen daar niet uit voort. Na 10 minuten zorgde Edmilson wel voor de eerste opwinding, hij kwam stevig in botsing met Panathinaikos-speler Zeca die daarbij een tand verloor. Een minuut later volgde een doelpunt, Ibarbo krulde de 0-1 heerlijk in doel. Standard probeerde iets aan die achterstand te doen, maar het was niet efficiënt genoeg in de afwerking. Dat was Ibarbo wel, acht minuten voor de rust maakte hij zijn tweede van de avond: 0-2.

Standard herleeft

Dankzij een penaltydoelpunt van Edmilson op slag van rust kreeg Standard wel hoop, maar het duurde bijzonder lang vooraleer het verlossende tweede doelpunt viel. Standard had wel een penalty moeten krijgen na duidelijk hands van Moledo, maar de scheidsrechter durfde de bal niet voor de tweede keer op de stip te leggen.

Acht minuten voor tijd viel de 2-2 dan toch, Belfodil knalde een vrije trap onhoudbaar binnen in de onderhoek. Standard zette nu alles op alles om de winning goal nog te maken, maar Belfodil faalde in de slotseconden met een te zwakke kopbal. Zo blijft Standard derde met 2 punten, het volgt op drie punten van de tweede plaats.