NDP Nürnberg rukt uit met een burgerbeweging om het veiligheidsgevoel van de burgers te garanderen.
Volledig scherm
NDP Nürnberg rukt uit met een burgerbeweging om het veiligheidsgevoel van de burgers te garanderen. © Facebook

Duitse extreemrechtse burgerbeweging rukt uit met patrouilles nadat asielzoekers burgers aanvielen

Enkele dagen nadat vier dronken asielzoekers in de gemeente Amberg (Beieren) toevallige voorbijgangers in elkaar sloegen, rukt extreemrechts uit met patrouilles. Leden van de Nationaaldemocratische Partij (NPD) zeggen via een Facebookbericht het heft in eigen handen te nemen.

17 reacties

  • Philip Lievens

    5 jaar geleden
    Allez het is weeral eens de stempel "extreemrechts", blijkbaar is veiligheid "extreemrechts"... Misschien moeten alle niet "extreemrechtse" politiekers de politie afschaffen?!
  • Anne Callebaut

    5 jaar geleden
    Zeker en vast hier ook doen.
  • Walther Vanden Broele

    5 jaar geleden
    Het is niet de burger die de politie moet vervangen maar de burger kan wel en zou moeten de politiek vervangen. Het is natuurlijk een feit dat we verplicht worden om altijd uit dezelfde krabbenmand te moeten kiezen maar als we nu eens allen een streep over die brief trekken zullen ze dan toch wel moeten begrijpen dat we andere en betere kandidaten willen.
  • Maurice Keukelaers

    5 jaar geleden
    Het feit dat het om een extreem rechtse beweging gaat, is weer voldoende om het initiatief af te kraken. Maar het fenomeen van de burgerwachten zal blijven toenemen los van de extreem rechtse filosofie. En wat is daar verkeerd aan ? Er bestaat toch ook zoiets als de vrijwillige brandweer ?
  • frans ver heyen

    5 jaar geleden
    Moeten we in Belgie ook mee gaan beginnen !!