Apple waarschuwde gisteren dat het de eerder opgegeven omzetverwachting voor het huidige kwartaal niet gaat halen.
Volledig scherm
Apple waarschuwde gisteren dat het de eerder opgegeven omzetverwachting voor het huidige kwartaal niet gaat halen. © AFP

Apple keldert op Wall Street na omzetalarm: tientallen miljarden minder waard

Technologieconcern Apple heeft op de aandelenbeurzen in New York een harde smak gemaakt na een omzetwaarschuwing. Apple is 65 miljard dollar (57 miljard euro) minder waard geworden. Het aandeel van de techgigant dook meer dan 9 procent in de min. De beurswaarde van Apple is nu ongeveer 676 miljard dollar (593 miljard euro).

8 reacties

  • Leo Mariën

    5 jaar geleden
    Met dit nieuws zijn er niet alleen koopjes in de winkels maar ook op de beurs. De mensen lopen bij koopjes in de winkels allemaal naar de ingang en bij de beurs allemaal naar de uitgang, straf. Eind dit jaar komt de uitrol van 5G, naast de I-phone verkopen in China was wireless + Mac + Apple pay +.. outstanding. En dan elk jaar ook nog een leuk dividendtje erbij, 2019 is goed begonnen.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Vroeg of laat beseffen de consumenten dat er andere evenwaardige en veel goedkopere alternatieven bestaan.
  • Frank Dumon

    5 jaar geleden
    @Rudolf Jakobs: klopt als een bus. En het zijn niet de Westerse vingertjes die de smartphones en laptops zullen fabriceren. China wil nu een 'vriendelijke' hereniging met Taiwan zodat die deur ook dichtgemaakt wordt. De gloriedagen van Apple zijn voorbij. Net zoals die van ons.
  • Johan Van Herck

    5 jaar geleden
    Helemaal terecht. Korte termijn visie met ongegeneerd je eigen klanten koeioneren. Dat het nog zo lang heeft geduurd is niet te snappen. Nieuwe you tube generatie laat zich niks meer wijsmaken! Rechtvaardigheid!
  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Met dank aan Trump. Ze zijn 35% van hun waarde kwijt in nog geen jaar, en de meeste americaanse bedrijven lijden zwaar onze zijn belachelijk economische beleid. De goeie tijd onder Obama zijn verleden tijd, ook het arbeidsmarkt is in regressie sinds 2 jaren met een verhoging van het aantal werkloze.