De Meir in Antwerpen.
Volledig scherm
De Meir in Antwerpen. © Klaas De Scheirder

Wintersolden missen hun start niet

Tevreden geluiden bij de winkeliers: de wintersolden hebben hun start niet gemist. Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) konden de meeste modewinkeliers gemiddeld zo'n 3 procent meer verkopen dan op de eerste soldendag vorig jaar. Een verklaring hiervoor ziet het NSZ in het koudere weer, de grote voorraad en het feit dat de solden starten tijdens de kerstvakantie. Ook Comeos spreekt na een rondvraag over een vlotte start. Bij Mode Unie is te horen dat de omzet van de eerste soldendag gelijk bleef of licht positief is ten opzichte van vorig jaar.

4 reacties

  • andre Dewilde

    5 jaar geleden
    Soldentijd bestaat niet, ringeloren noem ik dat. Nu kan er ineens 70% van de prijs af. Die prijzen moesten heel het jaar 70% minder duur zijn, uwe winkel zou wel draaien. En kom nu niet aandraven met het argument .... belasting he. Ge kunt maar belast worden op datgene wat je verdiend hebt. Maar ja, de meeste starters willen éérder gisteren, dan na jaren werken, rijk zijn.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    Weer een record uitgegeven met het eindejaar en straks weer komen janken dat ze geen geld hebben als de begroting eraan komt...
  • johan fransaert

    5 jaar geleden
    heb die heisa rond de solden nooit echt begrepen ? hoeveel van die soldenjagers zouden de spullen die ze tijdens de solden kopen ook echt nodig hebben?.
  • dirk claeys

    5 jaar geleden
    In sluis is het elke dag open! Nu reeds tot 60% korting, plus een tankbeurt , plus een volle winkelkar in de jumbo , vlug veel euro's cadeau, en de kleren gratis vergelijkend met België!