© DJ

Diepenbeek maakt zich klaar voor een nieuw bestuur

Het Diepenbeek verzet heeft zich gewapend voor de raadszitting die om 20.00 uur start. De raadszaal zelf zat goed vol.

DJ

De eerste die de eed aflegt in Diepenbeek is uittredend burgemeester Patrick Hermans die met het hoogste stemmenaantal, 2.720, de spits afbijt.

© DJ

Ook Marijke, de dochter van Jan Peumans heeft de eed afgelegd. Zij wordt straks ook aangesteld als voorzitter bijzonder comité voor de sociale dienst.

© DJ

Danny Bulen (pro 3590) valt de verkiezing van de schepenen aan door te stellen dat er een document met de handtekeningen van zijn partij is toegevoegd, terwijl dat niet zo de intentie was. “En dus is er oneigenlijk gebruik”, zegt Bulen. “Ik vraag dan ook de voordrachtsakte onontvankelijk te verklaren.” “We gaan dat toch doen”, geeft voorzitter Alders aan. “Enerzijds omdat dit nu niet te controleren valt maar vooral omdat er manieren zijn om deze klacht officieel te maken.”

Danny Bulen neemt die bedenking mee en dus worden de vier schepenen geïnstalleerd.

Opmerkelijk in Diepenbeek is dat de vorige burgemeester Patrick Hermans (Puur) de gemeente gaat vertegenwoordigen in de politieraad. Hij krijgt er gezelschap van N-VA-ers Nancy Kwanten en Jan Bynens.

Als afsluiting van de raad neemt oud-burgemeester Patrick Hermans het woord. “Ik ben diep ontgoocheld, vooral op menselijk vlak. We hebben 6 jaar enorm samengewerkt in eerlijkheid en vertrouwen. Het imago van Diepenbeek is op 3 dagen afgebroken. Jullie hebben 6 jaar tijd om het imago terug op te bouwen. Ik kijk u recht in de ogen, Rik. Zijt ge fier hierover? Ik hoop dat ge hieraan denkt straks. Ge hebt ook Diepenbeek wijs gemaakt dat ge met 4 schepenen zou werken, het zijn er 5 geworden.”

“Wat Rik Kriekels denkt speelt geen rol”, zegt de nieuwe burgemeester zelf. “U kent me uit het OCMW. We moeten alle 25 aan een koord trekken. Zo wil ik werken.”