Volledig scherm

Meer dan 1.000 betogers nemen deel aan ‘Mars voor Democratie’ in Ninove, boegeroep tijdens eedaflegging ex-N-VA’er Arents

De ‘Mars voor Democratie’ heeft ongeveer 1.300 betogers op de been gebracht in Ninove. Dat meldt de politie. De manifestanten betoogden tegen het nieuwe schepencollege zonder Forza Ninove, de partij van Guy D’haeseleer die bij de gemeenteraadsverkiezingen veertig procent van de stemmen haalde, maar in de oppositie belandde. Het nieuwe gemeentebestuur van Ninove heeft vanavond de eed afgelegd. Dat verliep rustig, al was er wel boegeroep te horen tijdens de eedaflegging van ex-N-VA’er Joost Arents, die op eigen houtje ervoor koos om met Open Vld en Samen in een coalitie te stappen.

148 reacties

  • Laetitia Dubois

    5 jaar geleden
    Ninove telt 39.000 inwoners... 1.000 komen betogen en 90% van hun zijn geen ninovenaars. Dat zegt genoeg. Democratie heeft gewonnen en dat is wat telt.
  • Mario Bocque

    5 jaar geleden
    Christophe Lamon, de partij met de meeste stemmen vormt de coalitie. De rest is achterbaks gedoe. Belemmering van de wil van de kiezer.
  • WAISME DAT

    5 jaar geleden
    Als ik de redenering volg van diegenen die roepen dat je met 40 % van de stemmen niets te zeggen hebt, dan moeten er geen maatregelen genomen worden voor het klimaat zolang er geen 6 miljoen Belgen op straat komen voor het klimaat ( ipv ocharme 70.000 ) ?
  • Christophe Lamon

    5 jaar geleden
    In ninove stemde 60% niet op Forza? Hebben die dan tegen Forza gestemd ? Nee toch. Want als je zo denkt heeft er 80% tegen Ovld gestemd.
  • peter destoop

    5 jaar geleden
    oplossing, maken dat forza ninove volgende keer 51% van de stemmen haalt. Ik hoop trouwens dat het zelfs meer wordt. Wat gaan ze dan doen met hun cordon????