© PN

ING-personeel "gedegouteerd" van uitspraken personeelsdirecteur

De uitspraken van de hr-directeur van ING Groep donderdag in het Financieele Dagblad, komen hard aan bij het personeel van de bank. Volgens Maarten Dedeyne van de liberale vakbond liepen er donderdagnamiddag al heel wat reacties binnen. "De mensen zijn echt gedegouteerd en vragen zich af op welke planeet die man leeft. Men ervaart dit als een tweede mokerslag, na de aangekondigde herstructructering."

Belga

Hein Knaapen zei in de Nederlandse zakenkrant dat een belangrijk deel van de 52.000 ING-werknemers "te afhankelijk is geworden van de bank door een erfenis van royale arbeidsvoorwaarden, hoge vertrekpremies en het rigide ontslagstelsel".

Volgens hem komen medewerkers zo in de verleiding op hun lauweren te gaan rusten. "Je moet in het huidige systeem maar eens proberen iemand kwijt te geraken", zei hij nog over het Belgische en Nederlandse ontslagstelsel. Dedeyne vindt de uitspraken een heuse "blunder" van de ING-directie en is dan ook van plan om hen te interpelleren. "Men ziet het personeel als een kostenpost, als een wegwerpproduct. Als de mensen na enkele jaren zijn afgeschreven, moeten ze weg." Een pijnlijk discours, dat volgens de vakbondsman ook haaks staat op de talrijke oproepen van werkgevers naar goed en trouw personeel. "Zeker in de bankwereld is kennis en ervaring toch belangrijk. Ik vraag mij af welk personeel men in de toekomst nog wil aantrekken met dergelijke uitspraken."

Dedeyne wijst ook naar de lonen van de ING-top. "Los van de discussie of die mensen nu al dan niet te veel verdienen, is de vergelijking toch wel pijnlijk."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER