© pn

Juventus zoekt jonge spelertjes in België

Juventus Turijn zal voortaan ook in ons land jonge voetballers opleiden. De Italiaanse topclub heeft donderdag op de militaire NAVO-basis S.H.A.P.E in de buurt van Bergen zijn eerste jeugdacademie in België geopend. Juventus-legende Fabrizio Ravanelli woonde de inhuldiging bij. “In België lopen erg veel talenten rond”, aldus de 47-jarige ex-aanvaller.

vermi

“Het is fantastisch om de jongeren van hier een kans te geven om door te breken in het voetbal”, vertelde Ravanelli. “We willen hen kennis laten maken met de mentaliteit van Juventus en hen de droom aanreiken ooit grote voetballers te worden.”

Na zestien landen verspreid over vijf continenten is België het volgende land waar Juventus een jeugdacademie opent. Waarom heeft de Oude Dame nu voor ons land gekozen? “Omdat er in België gewoon veel talentvolle jonge voetballers rondlopen”, legde Ravanelli uit. “Bovendien ontwikkelt het voetbal zich op een professionele manier in jullie land en spelen er Belgen bij de beste clubs van Europa.”

Juventus zal ook instaan voor de vorming van de jeugdtrainers die in de academie zullen werken. Het is de bedoeling dat de jonge voetballers in België dezelfde opleiding zullen krijgen als hun leeftijdsgenoten in Turijn.

De “Juventus SHAPE Academy” neemt als basis de jeugdploegen van de plaatselijke vierde provincialer SHAPE YOUTH FC, die op dit moment een 150-tal spelers tellen. Het doel is om dat aantal de komende seizoenen stelselmatig te verhogen.“Alle jonge voetballers, ongeacht hun niveau, zijn op de academie welkom”, benadrukte tot slot Carolina Chiappero, hoofd van de Juventus Global Academy, die alle jeugdacademies wereldwijd superviseert. “Want het menselijke en educatieve aspect is net zo belangrijk in onze opleiding als het sportieve.”

Juventus is wat betreft jeugdprospectie in ons land niet aan zijn proefstuk toe. De Italiaanse kampioen organiseert sinds 2013 al de “Juventus Camps Belux”, voetbalkampen op verschillende locaties in België en Luxemburg. De volgende editie daarvan staat voor april 2017 op het programma. .

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer