Theo Francken vraagt zich af of het deontologisch correct is dat Michiel Vos, schoonzoon van Nancy Pelosi, verslag uitbrengt over de nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.
Volledig scherm
Theo Francken vraagt zich af of het deontologisch correct is dat Michiel Vos, schoonzoon van Nancy Pelosi, verslag uitbrengt over de nieuwe voorzitter van het Huis van Afgevaardigden. © AFP, Photonews

“Wat een vooringenomen avondradio”: Theo Francken geschokt over verslaggeving van VRT-correspondent Michiel Vos, schoonzoon van Nancy Pelosi

Michiel Vos, VRT-correspondent, sprak gisteren vol lof over de nieuwe ‘Speaker of the House’ Nancy Pelosi. Pelosi tracht met het nieuw verkozen Huis van Afgevaardigden immers een einde te maken aan de Amerikaanse shutdown. Toch kreeg Vos heel wat kritiek voor zijn prijzende woordjes: “Dat is zijn schoonmoeder. Kan dat allemaal deontologisch?”.

192 reacties

  • Stefaan Baert

    5 jaar geleden
    België heeft nog op zijn kop gestaan voor een bord spaghetti. Dat wetende, had de VRT iets voorzichtiger kunnen zijn.
  • Jen Carrago

    5 jaar geleden
    Waren al Franckes uitspraken en tweets misschien deontologisch correct? Denk het niet. Het is wel 100% correct dat de democraten in het Huis van Afgevaardigden terug in de meerderheid zijn om die stompzinnige Trump af te remmen in zijn 100% on-deontologische uitlatingen, beslissingen die de wereldvrede en -economie in het gevaar brengen.
  • Roger Deprez

    5 jaar geleden
    Men moet niet meer verwonderd zijn over de VRT, we weten toch allang dat ze niet correct zijn in hun politieke mededeling en altijd naar links over hellen. Het is niets meer om zich over op te winden en verder geen aandacht meer aan te besteden.
  • Patrick De pauw

    5 jaar geleden
    Trump zal het zeker terug halen de volgende verkiezing want van een vrouwelijke president hebben die Amerikanen geen kaas gegeten,Polesie al zeker niet en Clinton amai niet!
  • Griet De Vriese

    5 jaar geleden
    In vergelijking met Bjorn Soenens is Vos nog opvallend neutraal. In elke reportage van Soenens voel je zijn viscerale afkeer van Trump. Ongepast en onprofessioneel.