Wanneer de Amerikaanse troepen terug naar huis zullen keren, werd niet aangekondigd.
Volledig scherm
Wanneer de Amerikaanse troepen terug naar huis zullen keren, werd niet aangekondigd. © AFP

Amerikaanse vicepresident Mike Pence bevestigt plannen voor Amerikaanse troepenafbouw in Afghanistan

De Verenigde Staten overwegen om troepen terug te trekken uit Afghanistan. Dat bevestigde de Amerikaanse vicepresident Mike Pence gisterenavond (lokale tijd) officieel in een interview op tv-zender Fox News. Amerikaanse media kondigden de troepenafbouw twee weken geleden al aan, maar dat voornemen was tot nu toe niet bevestigd door Washington.

4 reacties

  • Geert Landsman

    5 jaar geleden
    Na het zoveelste land in puin geholpen te hebben, ja de Taliban is geschapen door de CIA om de Russen hun Vietnam te geven. Nu zijn ze elf binnengevallen onder valse voorwendselen. Het zoveelste land op rij met honderdduizenden burgerslachtoffers. Toch zijn wij nog vrienden met die Amerikanen, waarom? Dat die idioten eens verdwijnen uit Europa.
  • Zulma Terrana

    5 jaar geleden
    Als de V.S overal zijn plaats aan tafel opgeeft zal het niet lang meer een wereldmacht zijn . Anderen zullen nu de beslissingen naar zich toe trekken en de V.S nog meer terugdringen in hun isolatie .
  • Jurgen Latet

    5 jaar geleden
    Alles terug trekken op het Amerikaanse grondgebied als de rest het maar op lost en maak Amerika terug de plaats waar je een droom kunt waarmaken jullie kunnen veel beter.
  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    Troepenafbouw ? Een mooi woord . Ik heb de troepenafbouw destijds in Vietnam ook op TV gezien . Als je 't niet kan halen ga je maar lopen .