Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Slechts minderheid jongeren gaat op jaarlijkse controle bij de tandarts

Slechts een kleine minderheid van de jongeren in ons land gaat jaarlijks op controle bij de tandarts. In Vlaanderen doet een kwart van de jongeren dat, in Wallonië en Brussel laat respectievelijk 16 en 11 procent van de jongeren elk jaar zijn gebit nakijken. Dat blijkt uit cijfers die N-VA-Kamerlid Yoleen Van Camp opvroeg en die ze toelichtte in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

15 reacties

  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @piet devlieger,juist kan je bijtreden ,de reden dat het onbetaalbaar is en gepensio-neerden niet naar de tandarts gaan is gewoon uit de duim gezogen,maar je MOET wel ieder jaar minstens 1 keer gaan natuurlijk anders is de tussenkomst ook niks.
  • GERARD DE PELECIJN

    5 jaar geleden
    Vroeger kregen wij bij een tandarts gratis controle en om in orde te zijn moeten wij nu betalen!
  • Jurgen Latet

    5 jaar geleden
    Dan moeten ze dat in Brussel en Wallonië maar bekostigen, in Vlaanderen moet je elk jaar gaan.
  • Veerle Leeuwerck

    5 jaar geleden
    Mijn zoontje en ik gaan tweemaal per jaar! Ik sta erop dat hij zijn gebit perfect onderhoud! Als je weet dat je in de ergste gevallen endocarditis ervan kunt krijgen (ik ben verpleegster) dan weet ik genoeg!
  • piet devlieger

    5 jaar geleden
    Spijtig. Ik ga elke zes maand op controle bij de tandarts. Da's wel een beetje ongemakkelijk maar met mijn 65 jaar heb ik nog altijd een volledig en gezond gebit. Voor de kost moet men het ook niet laten. Met de teruggave door de ziekenbond ben je maar een paar euro kwijt, een peulschil voor een gezond gebit.