© Vila

Zo shop je de beste soldenkoopjes online

Lange werkdagen, drukke winkels en lange rijen aan de paskamer… Liever virtueel van de soldenperiode genieten? Zo shop je de beste soldenkoopjes online!

cityfashion

Zeg nee tegen impulsaankopen

Toegegeven, tijdens de soldenperiode zijn ook wij net iets enthousiaster om ons virtuele winkelmandje te vullen. Toch is het verstandig om op voorhand een budget vast te leggen als richtlijn. Vraag jezelf af of je een item ook zou kopen als het niet afgeprijsd was. Laat de rush van de soldenperiode je zeker niet opjagen! Vergelijk verschillende online winkels en ga voor de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Dubbelcheck de matentabel

Jammer, maar helaas: niet elke webwinkel gebruikt dezelfde maatstaven voor kledingmaten. Neem daarom je maten handmatig op (laat iemand je helpen voor het meest accurate resultaat) en vergelijk deze met de online tabel. Kleine moeite, maar oh zo belangrijk omdat je soldenkoopjes vaak niet kan inruilen.

Kijk naar de lookbooks

Oversized blouse? Of is het net lang genoeg om toch een jurkje te kunnen zijn? Kijk eerst even naar de lookbooks van de webshop in kwestie. Foto’s bekijken van je item op een echt persoon (en dus niet enkel op een witte paspop) geeft je meteen een goed beeld van hoe je item eruit ziet wanneer je het draagt.

Lees grondig de productinfo

Het materiaal, de hakhoogte, de wasvoorschriften … Hoe meer informatie je hebt over een product, hoe kleiner de kans op een miskoop. Lees voor één keertje de kleine lettertjes en neem indien nodig contact op met de webshop om al je vragen te beantwoorden.

Zo vind je een feestjurkje dat je figuur flatteert

© K-Design

Drukke prints, opvallende glitters of een klassieke A-lijn…Niet iedereen staat even goed met hetzelfde soort feestjurkje. Meenemen naar de paskamer: zo vind je een party dress die je figuur flatteert!

Glitterjurken

Instant party-gevoel? Dan kies je best voor een jurk met een flinke dosis glitter. Om je glitterjurk zo flatterend mogelijk te dragen, kies je best voor enkele 'strategische' glinstertjes. Pailletten trekken de aandacht naar zich toe, dus probeer hier rekening mee te houden. Wanneer je bijvoorbeeld iets bredere heupen hebt, is het verstandig om een feestjurkje uit te kiezen waar er enkel glitters op de schouders of hals zitten: zo trek je de aandacht naar boven en creëer je optisch een mooi zandloperfiguur (voor zover je dat al niet hebt natuurlijk). Iets breder bovenaan of wil je je billen wat boller doen ogen? Dan is een feestjurkje met pailletten onderaan de beste keuze.

A-lijn modellen

Jurkjes met een A-lijn blijven het altijd goed doen tijdens de feestdagen. Vrouwen met een zandloperfiguur benadrukken hun sexy curves het best met een getailleerd A-lijn jurkje dat net op de knie valt. Ook wanneer je zwaarste punt op je heupen ligt, dan zijn klassieke A-lijn modellen jouw partner in crime tijdens de feestdagen. Een iets langere jurk waarbij de bovenkant opvallender is dan de onderkant brengt een peerfiguur perfect in balans.

Een jurk met veel details

Riempjes, peplum-details of ruches … Wanneer je op zoek gaat naar een feestjurkje mag je ‘less is more’ voor één keer vergeten. Vrouwen met een recht figuur die hun vormen een boost willen geven gaan best op zoek naar een jurkje met veel opvallende details. Ook een drukke, opvallende print staat jou als gegoten. Tip: details dichtbij je gezicht (opvallende kraagjes of mouwen of een paar grote statement oorringen bijvoorbeeld) trekken de aandacht naar het bovenste deel van je lichaam.

Zo draag je de kleur van 2019: koraal

© By Malene Birger

Elk najaar kiest kleurenexpert Pantone de trendkleur van het komende jaar. Anno 2019? Dan spotten we elke fashionista in koraalrode tinten. Zo draag je de trendkleur van volgend modeseizoen!

Waarom koraal als kleur van het jaar?

Volgens Laurie Pressman, vice-president van Pantone, staat koraal voor energie, levendigheid en een gezonde dosis optimisme. De tint weerspiegelt ons doorzettingsvermogen in een veranderende omgeving, net zoals koraal zélf dat doet. De overvloed aan technologie en social media doet ons hunkeren naar “echte” ervaringen waar ons geluk centraal staat. Zeg nu zelf, door een koraalkleurig item te dragen krijgt je humeur toch instant een boost?

Zo combineer je koraalkleurige items

Het bonuspunt van koraal als kleur van het jaar? Bijna iedereen staat met deze tint! Let wel op: hoe lichter de kleur van je haar en ogen, hoe beter je staat met een zo licht en zacht mogelijke tint koraal. Voor de durvers: combineer je koraalkleurige kleding met turkoois voor een verrassend geslaagde outfit. Taupe, beige of bordeaux zorgen er dan weer voor dat koraal de eyecatcher wordt van je outfit. Eeuwige twijfelaar? Met wit of denim doe je nooit fout!

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer