"Houthi-rebellen hebben bestand in Jemen al geschonden"

De militaire - door Saudi-Arabië geleide - coalitie in Jemen beschuldigt de sjiitische rebellen ervan dat ze het vredesakkoord dat amper 72 uur geleden inging, systematisch schenden. "Er is geen sprake van een staakt-het-vuren", zegt de woordvoerder van de coalitie.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.
Archieffoto

De Arabische coalitie beschuldigt de Houthi-rebellen ervan dat ze blijven mortieraanvallen uitvoeren op Saudisch grondgebied. De laatste 12 uur alleen al zouden er zeker 43 overtredingen van het staakt-het-vuren plaatsgevonden hebben. "Als gevolg daarvan zien wij ons verplicht om die aanvallen te beantwoorden."

De coalitie onder leiding van Saudi-Arabië meldde eerder al dat een Saudische burger en zijn dochter in het zuiden van het land gewond waren geraakt bij een aanval vanuit Jemen.

Het staakt-het-vuren dat gisterenavond om 1 minuut voor 23 uur onze tijd inging, had de hoop doen ontstaan dat er eindelijk een oplossing zou komen voor het conflict dat al aan bijna 7.000 mensen het leven heeft gekost en waarbij al zeker 35.000 gewonden vielen. Meer dan drie miljoen Jemenieten zijn als gevolg van de oorlog op de vlucht.

Meest gelezen