Sneeuwchaos in Oostenrijk: dorpen afgesloten van buitenwereld, Touring raadt wintersporters aan vandaag nog te vertrekken

Steeds meer plaatsen in Oostenrijk zijn afgesneden van de buitenwereld door de grote hoeveelheid sneeuw die er is gevallen. Mobiliteitsorganisatie Touring raadt wintersporters aan vandaag nog te vertrekken om vertragingen door de sneeuwval te voorkomen. “Wie vertrekt, checkt best wel op voorhand welke wegen al vrijgemaakt zijn”, aldus woordvoerder Danny Smagghe. In sommige regio’s van het land wordt de komende dagen meer dan 1 meter verse sneeuw verwacht en wordt gewaarschuwd voor lawinegevaar. Ook Zuid-Duitsland krijgt nog te maken met zware sneeuwval.

12 reacties

  • Pastorale Dejonghe

    5 jaar geleden
    De echte wintersportfanaat maakt hier echt geen groot probleem van hoor, je weet dat deze situatie wel eens kan voorvallen (al heb je het natuurlijk liever niet)...zolang er geen ernstige ongevallen gebeuren...het hoort er allemaal bij...het minst leuke voor de wintersporters is dat de liften de laatste dagen minder operationeel waren door de wind ;-) het zal ons alleszins niet tegenhouden volgend jaar opnieuw de sneeuw op te zoeken...omdat het gewoon zo leuk is :-)
  • Jacques Hillaert

    5 jaar geleden
    Goed uitgerust naar de sneeuw , winterbanden , kettingen en auto top in orde, maar sommigen durven dit wel eens overslaan omdat het maar vakantie is
  • Ragnar Lothbrock

    5 jaar geleden
    Nooit goed , nu hebben ze sneeuw met hopen en zitten ze te bleiten dat er te veel sneeuw is.
  • delcroix jean-pierre

    5 jaar geleden
    Ben woensdag zelf 10 uur vastgezeten op de b179. De rit die we maakten duurde 22 uur i.p.v 13 uur en er was maar 10 a 15 cm sneeuw gevallen. Dus veel sterkte aan mensen die dit weekend vertrekken.
  • jeff De Boeck

    5 jaar geleden
    Blijf gewoon langer. Geniet van de sneeuw.