De Universiteit van Oxford is een prestigieuze universiteit in de Engelse stad Oxford en behoort tot een van de beroemdste en oudste universiteiten van het Verenigd Koninkrijk.
Volledig scherm
De Universiteit van Oxford is een prestigieuze universiteit in de Engelse stad Oxford en behoort tot een van de beroemdste en oudste universiteiten van het Verenigd Koninkrijk. © iStock

“Brexit is voor ons een van de grootste bedreigingen ooit": 150 Britse universiteiten trekken aan de alarmbel

De rectoren van 150 Britse universiteiten waarschuwen ervoor dat de brexit "een van de grootste bedreigingen" is die de onderwijsinstellingen ooit het hoofd hebben moeten bieden. Dat schrijft de Britse openbare omroep BBC. In een brief aan een aantal Britse parlementsleden schrijven ze dat de Britse universiteiten "tientallen jaren" nodig zullen hebben om te herstellen. 

7 reacties

  • Danny De Ruelle

    5 jaar geleden
    Paul Boutsen heeft overschot van gelijk, democratie is de keuze van de vrije mensen in al hun hoedanigheid, er is geen enkel burger in België die heeft mogen kiezen voor toe te treden tot het gedrocht EU, voor ze dit door onze strot geramd hebben hadden ze eerst een referendum onder de bevolking moeten houden, maar het is hem aan enkele machtswellustelingen enkel te doen om hun verziekte ideën door te drukken ten koste van eender wat of wie
  • Antonio Vivaldi

    5 jaar geleden
    Het zijn juist de mensen met zogenaamd verstand die voor onnodige problemen zorgen en burgers in de armoede storten.In de VS loopt er nog zo een verstandig mens rond?
  • John Verschragen

    5 jaar geleden
    Het uur van de waarheid nadert...... UK wil alleen verder, OK...maar zal dan ook zo Fier en Flink moeten zijn om de konsekwenties van hun eigen beslissing te aanvaarden.
  • Werner van cauwenberge

    5 jaar geleden
    Ieder weldenkend persoon beweert dat schaalvergroting alleen maar voordelen geeft, en nu zou schaalvermindering eenzelfde resultaat moeten hebben. Maken wij onszelf iets wijs, of zijn de Britten te koppig om fouten toe te geven? Willen ze misschien kost wat kost "hun gelijk" proberen te bewijzen? Ten koste van de Grootste Groep " de EU "? Scheiden zal altijd kosten, en is dat de kosten waard?
  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    Paul, sorry maar je zevert. Iedereen is tegen de regeltjes als ze hen niet goed uitkomen, maar voor iets hoort iets. Je kan géén vrij verkeer van goederen verwachten als je hiervoor niets opgeeft. Het is dus geen kwestie van straffen, maar UK behandelen zoals andere landen die niets willen bijdragen voor het vrij verkeer....