Geur- en smaakhinder bij Antwerps drinkwater “weldra voorbij”

© Raymond Lemmens

De Antwerpse drinkwatermaatschappij Water-link heeft naar eigen zeggen een oplossing gevonden voor de veranderingen in geur, kleur en smaak van het drinkwater in Antwerpen en omgeving die donderdag opdoken. Door aanpassingen aan het zuiveringsproces zouden er geen reststoffen van algen meer in het water terechtkomen. Het kan wel nog tot zondag duren voor de hinder overal achter de rug is. Het water was en is wel gewoon drinkbaar, benadrukt Water-link.

Na heel wat klachten liet Water-link donderdag weten dat een buitensporige algengroei in het Albertkanaal momenteel voor een andere geur, kleur en smaak van het drinkwater zorgt in de regio Antwerpen. Die algengroei zou een natuurlijk verschijnsel zijn, gelinkt aan de tot op heden zachte winter. De algen worden geneutraliseerd in het zuiveringsproces van de drinkwatermaatschappij, maar er bleven wel nog een aantal organische reststoffen over die weliswaar geen enkel gevaar zouden vormen voor de volksgezondheid.

Tegen zaterdagochtend zouden de aanpassingen aan het zuiveringsproces merkbaar moeten zijn in Antwerpen-Zuid, de districten Wilrijk, Hoboken, Berchem en in Edegem, Hove, Mortsel, Kontich en Boechout. Zondagochtend zouden ook Antwerpen-Centrum, Linkerkoever en Borgerhout opnieuw ‘normaal’ drinkwater moeten hebben. Sowieso voldoet het intussen nog steeds aan alle wettelijke normen, stelt Water-link.

# Belga context View full context on [BelgaBox]

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen