550.000 dagtoeristen naar kust tijdens kerstvakantie

© BELGA

Ongeveer 550.000 toeristen zullen tijdens de kerstvakantie een dagje aan zee vertoefd hebben. Dat zegt provinciebedrijf Westtoer na een bevraging van de toeristische sector. Ook verblijfstoeristen vonden hun weg vlot naar zee.

Kort voor het slotweekend schat Westtoer dat er 460.000 dagtoeristen de afgelopen vakantie naar de kust trokken, maar dit weekend zouden er daar nog 90.000 bijkomen.

Ook het verblijfstoerisme deed het goed met een bezettingsgraad tijdens de midweeks van om en bij de 65 procent. Topper is traditioneel oudjaar met een bezettingsgraad van 90 procent, en de weekends waren goed voor 80 tot 85 procent.

“Meer dan ooit houden de Belgen in de kerstvakantie van de kust. De feestdagen zijn een goede reden voor een korte vakantie. Met de zee als authentiek decor presenteert de toeristische sector telkens opnieuw een bijzonder mooi aanbod”, aldus Stefaan Gheysen, algemeen directeur van Westtoer. “De kust blijft de belangrijkste toeristische bestemming in Vlaanderen. De kerstvakantie toont aan dat de kust in de vier seizoenen een belangrijke reisbestemming is. Ongeveer twee derde van de toeristische omzet wordt gerealiseerd buiten de zomermaanden.”

Voor de kust viel oudjaar perfect. Op die manier kreeg de sector twee heel lange verlengde weekends. Op die manier is 2019 goed afgetrapt. De kustgemeenten speelden daar handig op in met tal van evenementen zoals winter- en kerstmarkten, de lichttunnel in Oostende en het Lichtfestival in Knokke-Heist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen