© dieter verschooren

“Het is niet omdat ik kanker heb, dat ik niet kan werken”: Filip Kegels legt eed af als schepen

Op de installatievergadering van het nieuwe gemeentebestuur legde Filip Kegels (N-VA) de eed af als schepen. Een dappere, maar bewuste keuze nadat hij eind december te weten kwam dat hij longkanker heeft.

dvk

Filip Kegels (35) zal opnieuw zetelen als schepen in de gemeenteraad. Het N-VA boegbeeld van Beveren haalde 2667 stemmen bij de verkiezingen en is duidelijk een populair figuur in het dorp. Het was dan ook meteen duidelijk dat Kegels opnieuw als schepen zou aantreden tijdens de volgende legislatuur. Eind december kreeg Filip Kegels dan de diagnose longkanker.

In een open brief op Facebook deelde hij al mee dat hij zijn schepenambt zeker zou opnemen en donderdagavond legde Kegels de eed af tijdens de installatievergadering.

Veel steun

“Het is niet omdat je die ziekte hebt dat je niet meer kan werken”, zegt Kegels. “Ik heb ervoor gekozen om mijn leven verder te zetten en actief te blijven. Ik heb ook met een aantal artsen besproken of het effectief wel kan, maar als het goed aanvoelt is er geen probleem. Er zijn dagen dat het beter gaat en er zijn slechte dagen, maar ik krijg enorm veel steun van mijn partner, familie, vrienden en ook van de partij.”

En die steunbetuigingen doen deugd. Op alle mogelijke manieren wordt hem een hart onder de riem gestoken. “Er zijn enorm veel reacties gekomen op het Facebookbericht, maar er komen ook brieven in de brievenbus en via alle andere kanalen. Maar ik merk toch dat er nog steeds een taboe bestaat rond kanker. Maar ik voelde dat het voor mezelf en mijn dichte omgeving gemakkelijker zou zijn om transparant te zijn rond de zaak.”

Kegels behoudt grotendeels dezelfde bevoegdheden.