Antwerpse tunnels ‘s nachts dicht voor opknapbeurt

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zal in januari op bepaalde ogenblikken onderhoudswerken uitvoeren aan de Antwerpse Kennedytunnel, Jan De Vostunnel, Bevrijdingstunnel, Valaartunnel, Waaslandtunnel en de Rupeltunnel in Boom. De werken zullen ’s nachts plaatsvinden om de verkeershinder te beperken.

bap

Van maandag 7 op 8 januari zal er ’s nachts in de Kennedytunnel worden gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht zal de koker in de richting van Antwerpen onder handen worden genomen. De kokers zullen telkens tussen 21 en 5 uur worden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de koker waar geen werken plaatsvinden. De oprit Linkeroever zal telkens worden afgesloten om 20.30 uur.

In de nachten van woensdag 9 en donderdag 10 januari gaan er onderhoudswerken worden ondernomen in de Rupeltunnel in Boom. De eerste nacht in de richting van Antwerpen, de volgende nacht in de richting van Brussel. De betrokken tunnelkoker wordt afgesloten, het verkeer wordt omgeleid via de andere koker met dubbel verkeer.

De Jan De Vostunnel in is in de nachten van maandag 14 en dinsdag 15 januari aan de beurt. Van 20 tot 6 uur zal de eerste nacht de koker in de richting van Brussel opgeknapt worden, de nacht nadien volgt de koker in de tegenovergestelde richting. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

De Bevrijdingstunnel is tijdens de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 januari aan de beurt. De tunnel zal volledig afgesloten zijn, het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

In Wilrijk zal de Valaartunnel, de verbinding tussen de Berkenrijslaan en de Dokter Veeckmanslaan, volledig afgesloten worden van donderdag 17 op vrijdag 18 januari van 23 tot 6 uur. In beide richtingen wordt het verkeer plaatselijk omgeleid.

Werken zullen er ook zijn de nachten van woensdag 23 en donderdag 24 januari in de Waaslandtunnel. Tussen 20 en 4 uur is de tunnel volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Kennedytunnel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER