Legendarische patissier Bloch keert met winkel terug in Gent

© fvv

Midden volgend jaar opent in Gent weer een patisserie Bloch. Na de sluiting van de legendarische zaak verkocht de familie Bloch de naam aan Filip De Spiegeleire, CEO van Culinor. Die brengt met een aparte vennootschap Blochproducten op de markt. Er reed al een foodtruck rond, nu komt er dus ook een vaste winkel.

karel van keymeulen

Filip De Spiegeleire steekt het niet onder stoelen of banken: zijn ambitie met de naam Bloch is groot. De naam van de beroemde boulangerie viennoise uit de Veldstraat, die in 2008 de deuren sloot, doet nog steeds tot ver over de Gentse stadsgrenzen een belletje rinkelen.

“In de Schaessestraat in Destelbergen hebben we een pand verbouwd en creëerden we twee afdelingen. De eerste is een productiezone voor meer in­dus­trië­le producten, zoals de quiches en de pizza’s die sinds kort in Delhaizes liggen. Daarnaast hebben we een echte artisanale bakkerij, geleid door Stefan Elias die vele jaren bij Bloch werkte. Hij blijft producten ontwikkelen. ”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen