Legendarische patissier Bloch keert met winkel terug in Gent
Midden volgend jaar opent in Gent weer een patisserie Bloch. Na de sluiting van de legendarische zaak verkocht de familie Bloch de naam aan Filip De Spiegeleire, CEO van Culinor. Die brengt met een aparte vennootschap Blochproducten op de markt. Er reed al een foodtruck rond, nu komt er dus ook een vaste winkel.
Filip De Spiegeleire steekt het niet onder stoelen of banken: zijn ambitie met de naam Bloch is groot. De naam van de beroemde boulangerie viennoise uit de Veldstraat, die in 2008 de deuren sloot, doet nog steeds tot ver over de Gentse stadsgrenzen een belletje rinkelen.
“In de Schaessestraat in Destelbergen hebben we een pand verbouwd en creëerden we twee afdelingen. De eerste is een productiezone voor meer industriële producten, zoals de quiches en de pizza’s die sinds kort in Delhaizes liggen. Daarnaast hebben we een echte artisanale bakkerij, geleid door Stefan Elias die vele jaren bij Bloch werkte. Hij blijft producten ontwikkelen. ”