© GOYVAERTS

Antwerp vertrekt naar Algorfa: “Nog negen duels om ons doel te bereiken”

Royal Antwerp FC stapte vrijdag het vliegtuig op richting Spanje. In Algorfa, waar de ploeg ook tijdens de winterstage van vorig seizoen verbleef, bereidt Laszlo Bölöni zijn troepen de komende tien dagen voor op de tweede seizoenshelft.

dige

Dezelfde locatie, evenveel stagedagen, veel oefenduels. Bölöni is een gewoontedier. “De duur van de stage is ons vorig jaar heel goed bevallen”, kijkt zijn assistent Wim De Decker vooruit. “Het is altijd anders om in goed weer te trainen en de gasten 24 op 24 bij ons te hebben.”

Antwerp werkt in totaal vier oefenwedstrijden af, te beginnen met zaterdag tegen Excelsior Virton uit eerste amateurklasse, waar ex-coach David Gevaert nu T1 is. Zondag volgt 1B-club OH Leuven. “Wedstrijden zijn belangrijker dan een training, zeggen ze weleens. We willen enkele aspecten terugzien die we van de groep verlangen”, zegt De Decker.

Na een 4 op 15 ging Antwerp de winterstop in met een welgekomen zege tegen Moeskroen. “Dat was belangrijk. Maar wat nu komt, is niet te vergelijken met wat we voor Nieuwjaar hebben afgewerkt”, stelt De Decker. “Toen bekeken we match per match. Nu volgen er nog negen duels om ons doel te bereiken. Dan begin je anders te tellen. Er komt nog een zwaar programma aan (onder meer Standard, Anderlecht en Genk, red.), maar dat wisten we.”

Govea niet mee vertrokken

Antwerp trainde voor afreis nog op Belgische bodem. Op Omar ­Govea na verscheen de voltallige groep op het oefenveld. De Mexicaan lag vorige maand in de lappenmand door een knieblessure en is ook niet mee vertrokken op stage.

© GOYVAERTS

© GOYVAERTS

© GOYVAERTS

© GOYVAERTS

© GOYVAERTS

© GOYVAERTS