Het gemiddelde loon van een 55-jarige bediende uit de profit is 76,38 procent hoger dan het gemiddelde loon van een 25-jarige bediende. Met andere woorden: voor elke 100 euro die de 25-jarige krijgt, krijgt de 55-jarige 176,38 euro.
Volledig scherm
Het gemiddelde loon van een 55-jarige bediende uit de profit is 76,38 procent hoger dan het gemiddelde loon van een 25-jarige bediende. Met andere woorden: voor elke 100 euro die de 25-jarige krijgt, krijgt de 55-jarige 176,38 euro. © Thinkstock

Bediende van 55 jaar verdient 75 procent meer dan 25-jarige collega

Bedienden van 55 jaar en ouder verdienen, vaak voor hetzelfde werk, gemiddeld 75 procent meer dan hun 25-jarige collega's. Dat blijkt uit een vergelijking van brutolonen door hr-dienstverlener Acerta. 

74 reacties

  • Danny Steritmis

    5 jaar geleden
    Heeft anciënniteit ook geen waarde misschien?
  • Patje Nobody

    5 jaar geleden
    Op 50 jarige leeftijd ontslagen en terug begonnen aan het zelfde loon van een 25 jarige in een ander bedrijf met 5000 werknemers . Moet wel zeggen op een jaar tijd heel snel geklommen op de ladder en veel appreciatie gekregen door mijn jaren ervaring.
  • Hilde Peeters

    5 jaar geleden
    Als ik al het extra werk wat voor hen niet belangrijk lijkt of ze niet graag doen, veel taken op te vangen, op te leiden,fouten op te lossen, enz niet meer moet doen. Jaren ervaring telt ook ik ben ook onder aan de ladder begonnen andere tijden contracten reorganisaties. Maar ik moest en kon toen al die luxe niet kopen.
  • Peter Lievens

    5 jaar geleden
    Die van 55 jaar heeft ook langer gewerkt en is ouder dan die van 25 jaar en dat is slimmer voor de economie van de baas en zijn klanten. Boontje komt om zijn loontje.
  • Walter Bar

    5 jaar geleden
    Misschien moeten ze het loon van de jonge werknemer dan optrekken tot die van een 50-jarige, de werknemers die ouder zijn krijgen voor elk jaar extra 2 dagen extra verlof. Het doel van deze artikels is echter niet om meer loon te hebben voor de jongere, maar om minder loon in het algemeen te betalen.