anp
Volledig scherm
© anp

Voor 343 miljoen euro zwart geld aangegeven

De dienst voor de fiscale regularisatie heeft vorig jaar 726 aanvragen ontvangen om zwart geld te witten. Die 726 dossiers zijn goed voor 343 miljoen euro zwart geld. Dat blijkt uit cijfers van minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld) die in De Tijd staan. Wie zwart geld heeft, kan dat 'regulariseren' door een heffing op de bedragen, die veelal in het buitenland zitten, te betalen.

3 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    5 jaar geleden
    Het geld dat in de Kaaimanlanden en andere oorden zat waarvan de regering lijsten in handen gekregen had van mensen die hun geld daar geparkeerd hadden, is daar iets mee gedaan. Ik heb er in ieder geval niks van gehoord. Voor de gewone mensen is dit bedrag dat verleden jaar boven water gekomen is een enorme som maar voor de rijken is dat maar drinkgeld. Ik ga ervan uit dat er nog miljarden verborgen zitten.
  • jo vandenberghe

    5 jaar geleden
    Laat ze nu dus hun sociale bijdrage en belastingen betalen plus een dikke boete,zal niet veel overblijven.
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    5 jaar geleden
    waar is de tijd dat zwart geld de economie liet rollen... Iedereen had het goed! Tot ze in Brussel vonden dat ze meer moesten hebben ... nu hebben ze het in Brussel goed en de gewone man kan met moeite zijn rekeningen betalen!