De sneeuw zorgt voor grote chaos in Oostenrijk.
Volledig scherm
De sneeuw zorgt voor grote chaos in Oostenrijk. © Thomas Louwagie/rv

Verkeer staat “muur- en muurvast” tussen Oostenrijk en Duitsland, ook vandaag nog pakken sneeuw verwacht, wintersporters aangeraden pas morgen terug te keren

De situatie in Oostenrijk verergert elk uur, zo bericht de website wetter.at. Dit weekend wordt op sommige plaatsen nog twee meter verse sneeuw verwacht. In de Alpen geldt het hoogste lawinegevaar. Vrijdag werd wintersporters al aangeraden weer zo snel mogelijk naar huis te vertrekken of te wachten tot zondag en zelfs maandag. Toeristen moesten hun eigen auto’s uitgraven: schoppen vervingen ijsschrapers. Chaos heerst ook op de luchthavens van Innsbruck en München.

32 reacties

  • Marc Van Winckel

    5 jaar geleden
    Ik ben jarenlang met de auto op wintersporten gegaan : je moet dagelijks de weersvoorspellingen bekijken ! Wordt er super slecht weer voorspeld , vertrek dan 1 of 2 dagen vroeger . Spijtig van de hotelkosten en skipassen maar dat weegt niet op tegen de miserie die de mensen nu meemaken .
  • Jose Van Hauwaert

    5 jaar geleden
    Tja Cuypers. Uw betoog klopt niet omdat men de skipistes niet opmag, omdat er OVERAL lawine gevaar dreigt en omdat men door 2 mtr verse sneeuw niet kan skieën omdat de pistes niet voorbereid werden.
  • Isabel Segher

    5 jaar geleden
    Om 11u deze morgen vertrokken uit Lienz. Nu om 2.17u nog 50 minuutjes te rijden en we zijn thuis. Oef, was vooral vermoeiend de rit! Afgelopen 7 jaar nog niet mee gemaakt
  • kris verbeek

    5 jaar geleden
    Bob Bedford, hier in de Spaanse Pyreneeen rijden wij soms ook tussen 2 muren van 1m80 sneeuw. En dat gebeurt echt niet elk jaar. Zelf hier aan de Middellandse zee waren we letterlijk ingesneeuwd voor een kleine week (geen elektrischiteit, telefoon, verwarming, internet) leuk is anders en dat was in maart !
  • Peter Simons

    5 jaar geleden
    Tja, als je de sneeuw gaat opzoeken, moet je niet staan janken !
  1. KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    KIJK. 88-jarige Oekraïner Ivan wandelt 's nachts tientallen kilometers om aan Russische militairen te ontsnappen

    De 88-jarige Ivan Vivsianyk, inwoner van het dorp Ocheretyne in de regio Donetsk, wist op een opvallende manier te ontsnappen aan de Russische bezetting. Dat vertelt hij nu aan de Oekraïense nieuwszender 1+1. Russische militairen namen zijn paspoort af, waardoor hij besloot ‘s nachts te voet op de vlucht te slaan. De tachtiger liep maar liefst zes uur lang, onder vuur, in het donker, totdat hij onderweg een chauffeur tegenkwam die aanbood hem een lift te geven. Nu verblijft de grootvader in Dnipro, waar hij wacht op een nieuw Oekraïens paspoort.
  2. KIJK. Nederlandse Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputatie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexemplaren”

    KIJK. Nederland­se Anita draagt al 11 jaar protheses na neusamputa­tie wegens zeldzame kanker: “Ik heb voorraad zomer- en winterexem­pla­ren”

    Nadat het nieuws uitbrak dat de Nederlandse presentatrice Dieuwertje Blok (66) haar neus moet laten amputeren door huidkanker, deelt Anita van der Linde haar ervaring. Zij onderging elf jaar geleden dezelfde operatie, omdat ze aan een zeldzame vorm van kanker leed. “Eerst hield ik me sterk wanneer ik in de spiegel keek, maar na een paar dagen brak ik volledig”, getuigt ze. Na een tijdje begon Anita met het dragen van neusprotheses en die komen voor in alle vormen en kleuren. “Per seizoen laat ik mijn neus opmeten, dan krijg ik een lichte neus voor de winter en een iets donkerdere neus voor in de zomer.”