Wagen knalt wachtkamer van tandartsenpraktijk binnen

© mvn

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Een wagen knalde woensdagnacht de wachtkamer van een tandartsenpraktijk in Torhout binnen. De 20-jarige bestuurder had gedronken en speelde zijn rijbewijs kwijt. “Het is improviseren, maar ik kan patiënten ontvangen”, zegt de tandarts.

Tim Lescrauwaet

De patiënten van tandarts Luc Walcarius (62) uit Torhout moeten op een stoel in de inkom plaatsnemen. Een wagen knalde daar woensdagnacht namelijk de wachtkamer binnen. Die raakte daarbij zwaar beschadigd. “Ik kan nog klanten ontvangen, maar heb in de gang wel een geïmproviseerde wachtkamer moeten maken”, zegt de tandarts.

Het ongeval gebeurde woensdagnacht even na middernacht in de Kortemarkstraat in Torhout. De tandarts was op dat moment nog naar het voetbal op televisie aan het kijken. Zijn vrouw lag al in bed. Het koppel hoorde de wagen, die vanuit het centrum van Torhout kwam, van een eind verderop aankomen. “Die moet aan een enorme snelheid gereden hebben”, zegt dokter Walcarius. “Het was wel stil buiten, maar die wagen maakte enorm veel lawaai.”

De bestuurder, J.D. (20) uit Torhout, verloor de controle over het stuur, reed een geparkeerde wagen en een verlichtingspaal aan en knalde tegen de tandartsenpraktijk. Hij reed dwars door een driedubbele muur, sloeg daar een serieus gat in en botste daarna terug. De bestuurder zelf moest door het raam uit de auto klauteren. “Een enorme knal”, beschrijft de tandarts het geluid. “Maar omdat we hem van ver hadden horen komen, wisten we onmiddellijk wat er gaande was. Mijn vrouw was zelfs nog eerder buiten dan ik.”

Boven zijn theewater

De bestuurder van de wagen kon op eigen krachten uit zijn auto geraken. Maar helemaal in orde was die niet. “Hij was compleet verward”, zegt de dokter. “Of hij gedronken had, weet ik niet. Dat is een zaak voor de politie. Maar excuses hebben we alleszins niet gekregen.”

De twintiger werd lichtgewond naar het ziekenhuis overgebracht. Een ademtest wees uit dat hij inderdaad boven zijn theewater was. Hij legde een positieve ademtest af en moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Later zal hij ook nog voor een politierechter moeten verschijnen.

Voor de tandarts en zijn vrouw werd het een korte nacht. De brandweer van Torhout kwam ter plaatse en timmerde het gemaakte gat voorlopig dicht. De gevel moest ook gestut worden. De tandarts is nu dan ook op zoek naar een aannemer om alles te herstellen. “Niet aangenaam natuurlijk, maar de schade is aanzienlijk en moet uiteraard hersteld worden”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen