© BDD

© BDD

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Politie ontmantelt drugslab in garage op Rode Del

In een pand op de Rode Del in Arendonk heeft de federale gerechtelijke politie een drugslaboratorium in werking aangetroffen. Een 24-jarige Nederlander is op het domein opgepakt.

Ivo Meulemans

In de weekendzone Rode Del, gelegen in de bossen achter de bekende woon- en decoratiewinkel van Ravago Plastics, staan vele buitenverblijven. Op een van de percelen, verscholen achter een metershoge haag, stootten de speurders van Turnhout op een drugslaboratorium.

De federale gerechtelijke politie hield het pand al meerdere weken in de gaten. De speurders voerden dinsdag een huiszoeking uit. “In een van de bijgebouwen werd een operationeel lab aangetroffen om synthetische drugs aan te maken”, zegt Inge Delissen van het parket in Turnhout. “Het ging om een zogenaamd conversielab, waar BMK werd geproduceerd. Dat is een basisstof voor de fabricatie van speed.”

Tijdens de politie-interventie kwam een verdachte toe. De 24-jarige man uit Eindhoven werd opgepakt. Zijn voertuig is in beslag genomen. De man zou elke betrokkenheid ontkennen.

Op de Rode Del werd de stof apaan omgezet in BMK. Wellicht hebben de daders elders een speedlaboratorium ondergebracht. Inspecteurs in gele pakken namen dinsdagavond meteen stalen van de in beslag genomen producten. “Het lab was al geruime tijd actief”, zegt ­Delissen. “Naast de hardware van het lab werden ook tal van bidons met chemicaliën en meer dan 3.000 liter chemisch afval aangetroffen.”

De lokale politie Kempen Noord-Oost stelde ­proces-verbaal op voor de milieuinbreuken die zijn gepleegd. “De politie had drie dagen nodig om alles te laten opruimen”, zegt Inge Delissen. “Het gecontamineerde materiaal en de chemische stoffen zijn afgevoerd door een gespecialiseerde firma.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER