Het ongeval deed zich voor op de brug van de A10 over de Dordogne.
Volledig scherm
Het ongeval deed zich voor op de brug van de A10 over de Dordogne. © YouTube/ Sud Ouest

Vier zwaargewonden bij kettingbotsing met 18 voertuigen in Frankrijk

Bij een kettingbotsing met achttien voertuigen op de A10 in het Franse departement Gironde zijn zeker vier mensen zwaargewond geraakt, onder wie een kind van vier. Het ongeval deed zich voor op een brug over de Dordogne en is vermoedelijk veroorzaakt door een combinatie van overdreven snelheid en een glad wegdek.

0 reacties

  1. Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappeniers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”
    PREMIUM
    4

    Voormalig hoofd Speciale Eenheden over moordzaak Laura Trappe­niers op Tenerife: “Het is zoeken naar een speld in een hooiberg in zee”

    In alle luwte zijn de Spaanse autoriteiten op zoek naar antwoorden in het moordonderzoek naar Laura Trappeniers. Wie haar vermoord heeft en waar haar echtgenoot Marc Olbrechts is, blijft onduidelijk. De tijd lijkt weg te tikken in het nadeel van de onderzoekers. “Maar onderschat de Guardia Civil niet”, zegt voormalig diensthoofd van de Speciale Eenheden Antwerpen en Limburg Carl Vorsselmans, die nu op Tenerife verblijft.
  2. LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwartier in Oost-Jeruzalem aangevallen - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand”
    Play
    LIVE
    847

    LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwar­tier in Oost-Jeruzalem aangeval­len - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand”

    Alle strijdende partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Dat meldt de Egyptische zender ‘Al-Qahera News’, die dicht bij de inlichtingendiensten staat. Een groep Israëlische betogers heeft dinsdag het hoofdkwartier van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in Oost-Jeruzalem aangevallen, meldt Philippe Lazzarini, het hoofd van het agentschap. En de aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook voor de levering van humanitaire hulp aan de Gazanen, is intussen afgerond, maar hij kan door slechte weersomstandigheden nog niet worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.