AFP
Volledig scherm
© AFP

Duizenden demonstranten de straat op in Boedapest om te protesteren tegen Orbán

In Boedapest hebben ongeveer 10.000 mensen geprotesteerd tegen de Hongaarse regering onder leiding van de rechts-nationalistische premier Viktor Orbán. Na een mars door de hoofdstad eindigden de betogers bij het parlementsgebouw.

4 reacties

  • Maurice Goris

    5 jaar geleden
    Men beticht Orban van alles en nog wat, dat men eens komt spreken met de gewone mensen, dan kan men zien hoe gelukkig zij zijn met hem. Hier gebeurd, wat ook in Belgie en andere landen voorkomt met arbeiders, maar natuurlijk geeft men ginds een andere naam aan deze betogingen.Het is gewoon met geld van Soros, dat de andere politieke partijen de arbeiders opruien. Wanneer er wetten gestemd worden, heeft men altijd voor en tegenstanders.
  • Fons Casteels

    5 jaar geleden
    Wat Bjorn Soenens en Michiel Vos vergeten te vermelden: Trump heeft de steun van de vakbonden van de Border Patrol, de Immigratiedienst en de Douanedienst. Hun gemeenschappelijke Council vindt dat de grens beter moét beveiligd worden, en dat die eis een shutdown verantwoordt, ook al worden hun leden nu even niet betaald: anders is hun werk dweilen met de kraan open.
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    Extreem rechtse Orban heeft misbruik gemaakt van de democratie om aan de macht te komen en zijn dictatoriaal systeem aan het volk op te leggen. Om tot een gezonde democratische samenleving te komen zou men de extreme partijen links en rechts toch moeten vermijden.
  • louis melis

    5 jaar geleden
    De democratie respecteren, a.u.b. Orban is verkozen met de helft van de stemmen, dus wat is eigenlijk het probleem hier?