Waals toerisme blikt tevreden terug op drukke kerstvakantie

De grotten van Han zijn het werk van De Lesse. © katrijn van giel

De toeristische sector in Wallonië heeft een goede kerstvakantie achter de rug, zo leren de cijfers van Waals minister van Toerisme René Collin. Ondanks het regenweer steeg de bezettingsgraad in de logies met 7 procent. De toeristische attracties trokken bijna 20 procent meer bezoekers aan, onder meer met dank aan de Grotten van Han.

pvm

De cijfers van het Waals Toerismeobservatorium geven een bezettingsgraad van meer dan 65 procent aan in de hotels en andere slaapplaatsen in de periode van 22 december tot 3 januari. Zowat vier op de vijf toeristische actoren is tevreden over de opkomst.

De provincie Luxemburg kende de beste bezettingsgraad (71,2 procent) en Namen de grootste stijging van het aantal bezoekers voor attracties (+68%). Daar zaten de Grotten van Han voor iets tussen.

Meer dan drie op de vier gasten die in Wallonië overnachten, komen uit eigen land (+3 procent tot 76 procent). Het aandeel toeristen uit Nederland daalde tot 14 procent (-4 procent). 5 procent komt uit Frankrijk en 1 procent uit Duitsland.