© Bert Provoost

© Bert Provoost

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Broodrooster met pitabroodje vat vuur

In de Schoolstraat in Berlaar heeft het zaterdagavond gebrand in de keuken van een woning. Een broodrooster vatte vuur en dat zorgde voor veel rook. De brandweer had het vuur snel onder controle.

Bert Provoost, Theo Derkinderen

De brand ontstond kort na 19u in een woning op de hoek van de Schoolstraat en Brassoi. "Het vuur is ontstaan in een broodrooster met daarin een pitabroodje. Die stond opgesteld op een keramisch vuur. Ofwel is er in de broodrooster zelf vuur ontstaan, ofwel stond het keramisch vuur per ongeluk op en heeft dat de brand veroorzaakt", schetst Ronny Orlians van brandweerzone Rivierenland.

De bewoner van het huis, die aanwezig was met zijn dochter, probeerde nog zelf te blussen met een poederblusser. Dat lukte maar gedeeltelijk, de brandweer kon de laatste vlammen snel blussen. "Het vuur heeft zich niet verspreid in de woning, de brandschade is voornamelijk beperkt tot het keramisch vuur en de dampkap. Er hing wel veel rook in de woning. Daarom hebben we langdurig geventileerd", aldus Orlians.

Naast de twee mensen was er ook nog een kat aanwezig. Die was een tijdlang spoorloos, maar werd uiteindelijk ongedeerd onder een bed op de eerste verdieping aangetroffen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER