Fietsster (71) overleden na ongeval met vluchtmisdrijf, bestuurder gearresteerd

Een fietsster is overleden nadat ze zaterdagavond werd aangereden op een onverlichte weg in Zonnebeke door een auto. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon nadien gevat worden. Een verpleegster die bij toeval even later op diezelfde weg passeerde, vond de vrouw en kon de hulpdiensten verwittigen. Het 71-jarige slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen.

evdg, bfr

Het ongeval vond rond 23 uur plaats in de Frezenbergstraat die naast de A19 loopt in Zonnebeke, nabij Ieper. Een 71-jarige vrouw was aan het fietsen op een onverlicht stuk van de weg toen het op een bepaald ogenblik volledig verkeerd liep. Ze werd aangereden door een auto die in de straat passeerde en kwam daarbij zwaar ten val. De bestuurder van het voertuig reed na het ongeval verder.

(lees verder onder de foto)

© ptb

Een verpleegster die even later op diezelfde weg passeerde, vond het slachtoffer en kon de hulpdiensten verwittigen. De vrouw werd ter plaatste gereanimeerd maar werd alsnog in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis, daar overleed ze aan haar verwondingen.

De Frezenbergstraat werd afgesloten voor het verkeer, de politie kwam ter plaatse om de oorzaak van het ongeval te onderzoeken. De dader was weggevlucht, maar er werden wel brokstukken van de wagen gevonden waardoor het snel duidelijk werd om welk type voertuig het gaat. Intussen kon de bestuurder gearresteerd worden. Het is nog onduidelijk of de man vandaag nog voor de onderzoeksrechter verschijnt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen