REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Dodentol aardverschuiving Indonesië loopt op tot 31

AardverschuivingDe dodentol van de aardverschuiving op oudejaarsdag op het Indonesische eiland Java is opgelopen tot 31. Er zijn nog twee vermisten, meldt het nationale rampenbestrijdingsagentschap.

0 reacties

  1. “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaartepunt nog meer naar Oost-Europa”
    HLN legt Europa uit
    8

    “Als Oekraïne bij de Europese Unie komt, verschuift het zwaarte­punt nog meer naar Oost-Europa”

    Kan elk land lid worden van de Europese Unie? Op die vraag zoekt Europa-expert Jelle Frencken een antwoord in ‘HLN legt Europa uit’. Oekraïne is kandidaat-lidstaat voor de EU en zit sinds eind vorig jaar in de toetredingsprocedure. “Oekraïne is een land met 38 miljoen inwoners. De richting die de Oekraïners willen opgaan, zal dus zeker een impact hebben”, vertelt Steven Van Hecke, hoogleraar Europese Politiek. “Landen als Frankrijk en Duitsland zien niet graag het aanzien van West-Europa afnemen als het zwaartepunt verschuift.” Kijk hierboven naar de volledige aflevering.
  2. “Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlementslid Marjorie Taylor Greene de Amerikaanse miljardensteun alsnog probeert te saboteren
    PREMIUM
    45

    “Ga zelf in Oekraïne vechten!” Hoe parlements­lid Marjorie Taylor Greene de Amerikaan­se miljarden­steun alsnog probeert te saboteren

    Als alles goed gaat, stemt het Amerikaanse parlement binnen enkele dagen in met nieuwe steun aan Oekraïne. Een pakket van meer dan 60 miljard dollar dat al een halfjaar op goedkeuring wacht. Lukt dat nu eindelijk? Of slagen Trump-gezinde tegenstrevers er toch weer in om de boel te saboteren? Niemand die daar harder voor ijvert dan Marjorie Taylor Greene. Een parlementslid dat campagne voert met een geweer in de aanslag, grossiert in samenzweringstheorieën en collega’s die het voor Oekraïne opnemen toebijt dat ze dan zelf maar moeten gaan vechten.