Minister van Werk Kris Peeters (CD&V)
Volledig scherm
Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) © Photo News

Peeters: "Sociale partners alle kansen geven voor sluiten van interprofessioneel akkoord”

De vakbonden en de werkgeversorganisaties moeten "alle ruimte en kansen" krijgen om de komende weken een interprofessioneel akkoord (IPA) te sluiten. Dat heeft minister van Werk Kris Peeters (CD&V) vandaag gezegd in Het Journaal op één. "Als ze er niet uit geraken, moet de regering beslissen, maar die zal niet kunnen beslissen omdat het parlement zijn goedkeuring moet geven", verwees Peeters naar de complexe politieke situatie.

9 reacties

  • Johan Proesmans

    5 jaar geleden
    Al een geluk dat wij als werkende mens na ons ontslag, ook de boot naar Europa kunnen nemen! Hier zijn ze goed in bij de cvp/cd&v, de gewone mensen straffen en zelf hun mislukking in België vieren, door naar Europa te gaan.
  • rudi dielen

    5 jaar geleden
    Alles op de lange baan schuiven daar zijn ze goed in hier in Belgie, luister naar de mensen in de straat en beslis! Uw praatjes Krisje vullen geen gaatjes en nog minder de portefeuille, maar zeker die van U wel.
  • marcel colle

    5 jaar geleden
    zijn vel redden probeert hij met alle middellen dat is wat hij probeert!
  • Ludo Wouters

    5 jaar geleden
    Peeters snakt naar de verkiezingen om België achter zich te laten en in de EU een dikke pree op te strijken om NIETS te doen. Ik hoor Marianneke altijd maar zeggen dat ze hard werkt. Is het daarom dat België altijd op de vingers wordt getikt? En Arco, laat me niet lachen. Wat mister 5% uit zijn voeten slaat is enkel verkiezingspraat.
  • Kris Willems

    5 jaar geleden
    Nu ook nog wat zand in de ogen van de Arco spaarders gooien door voor de verkiezingen de zoveelste leugen te verkondigen dat er toch kans is op uitbetaling van een vergoeding. En zozls altijd gaan er weer een paar duizenden op deze onozelaar stemmen voor zijn zoveelste loze belofte. Wat kunnen kiezers toch simpel en manipuleertbaar zijn.