Meester Henri Laquay, advocaat van Mehdi Nemmouche: "De magistraten en advocaten zullen aan de jury duidelijk moeten uitleggen dat het proces pas nu begint."
Volledig scherm
Meester Henri Laquay, advocaat van Mehdi Nemmouche: "De magistraten en advocaten zullen aan de jury duidelijk moeten uitleggen dat het proces pas nu begint." © Photo News

Jury proces Nemmouche vandaag samengesteld: “Ze kennen nog geen kwart van een tiende van het dossier”

Voor het Brusselse assisenhof is vandaag begonnen aan de samenstelling van de jury die zal moeten oordelen over het lot van Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer, de twee verdachten van de aanslag op het Joods Museum, op 24 mei 2014. De twee beschuldigden zijn aanwezig, maar of hoofdverdachte Mehdi Nemmouche ook zijn medewerking zal verlenen aan het proces, is nog niet duidelijk. Zijn advocaten lieten dat bij het begin van de zitting in het midden. “Als de jury de pers heeft gelezen, kent ze nog geen kwart van een tiende van het dossier”, klonk het.

8 reacties

  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Daar moet ge niks voor weten of kennen levenslang + 5 jaar.
  • patrick jonckheere

    5 jaar geleden
    Heeft het niet gedaan. De bewakingscamera zegt genoeg
  • Lieve Vandamme

    5 jaar geleden
    Jury die geen yota van het dossier kent, hoe belachelijker kan het nog zijn??? Men weet toch dat die onmens voor het "plezier" doodde, waarom dan zo een ophefmakend , in de media uitgsmeerd proces??? En hoet moet die "jury" die er geen snars van kent, dan be-of veroordelen??? Dat is wéér typisch Belgie!!!
  • Pascha Van Rossem

    5 jaar geleden
    Wat valt er te kennen van het dossier ? Verdachte is een laffe onderkruiper die enkele mensen zonder enige reden vermoorde. Enige juiste straf: effectieve doodstraf door ophanging Voila. Dit koste minder dan 5 minuten op dit probleem definitief op te lossen ...
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Het politiek benoemde Brusselse gerecht zal enkel "jongeren" uit Molenbeek toelaten te zetelen als jury.