© Maarten De Bouw

Antwerpen-Centraal pakt uit met indrukwekkende kantoorruimte

In een indrukwekkende setting op de eerste verdieping van station Antwerpen-Centraal hokken vanaf nu flexwerkers samen. Multinational Regus, die kantoorruimte, vergaderruimtes en business lounges in business centers over de hele wereld aanbiedt, opent er een flexibele werkplek in samenwerking met de NMBS.

Rebecca Van Remoortere

De nieuwe flexibele werkplek in Antwerpen is al het achtste zogenaamde Express-center in een Belgisch station. “Een flexibele werkplek in een station biedt een rustige omgeving waar mensen zich kunnen concentreren op hun werk als ze onderweg zijn”, zegt Valérie Ilegems, sales director bij Regus. “De locatie in Antwerpen ligt ook in de buurt van het internationale zakendistrict en het station biedt een snelle treinverbinding met Brussel, Amsterdam en Parijs.”

© Maarten De Bouw

De werkplek in het station heeft een business lounge, twee privéwerkruimtes, vier vergaderzalen en een coworkingplek. “Via formules kunnen bedrijven hier een ruimte boeken. Zo kunnen verschillende plekken gehuurd worden voor een uur, een dag, een week en zelfs langer.”

Koffie, thee en water inbegrepen

Ook freelancers en individuele werknemers vinden er een plaats. “Door de formules is er voor ieder wat wils. Zo kan iemand die simpelweg wat tijd over heeft voor de volgende trein voor zes euro een uur komen werken in de business lounge, een dag kost 12 euro.”

“Maar een bedrijf kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om voor een project drie maanden lang samen te komen in een van onze vergaderzalen. Vaak is dat interessant om te overleggen met werknemers van verschillende filialen in binnen- of buitenland.” Voor alle flexwerkers is koffie, thee en water in de prijs inbegrepen.

© Maarten De Bouw

De nieuwe werkplek is nog maar net open en de twee privékantoren zijn al voor lange tijd verhuurd. “De vraag voor flexibele werkplekken vanuit de bedrijfswereld klinkt steeds luider. Regus heeft ook kantoorruimtes vlak bij het station in de Quellinstraat, maar die zijn steeds volledig volgeboekt. Vooral het mobiliteitsaspect speelt mee in de populariteit van flexibele werkplekken. Mensen zijn het beu om tijd te verliezen in de file en werken liever dichter bij huis.”

“Het gebeurt ook dat werknemers hier ’s morgens komen werken om de spits te vermijden. Wanneer het dan rustiger is op de baan, vertrekken ze naar het werk maar hebben ze er toch al een aantal productieve uren opzitten. Het is ook een manier om de drukte op de vroege treinen te vermijden.”

Regus heeft drieduizend centers verspreid over 107 landen wereldwijd. Regus biedt ook abonnementen aan waarmee je over heel de wereld in een van de centers terechtkunt.

© Maarten De Bouw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER