RV
Volledig scherm
© RV

“Dieren pikken elkaar volledig kaal door stress”: Animal Rights maakt trieste beelden in kippenbedrijf

dierenAnimal Rights brengt trieste beelden naar buiten van de leefcondities van maar liefst 290.000 kooikippen in een megastal in Merksplas. “In kooisystemen worden veel dieren op een kleine oppervlakte gepropt zonder de mogelijkheid tot natuurlijk gedrag”, zegt Animal Rights campagnecoördinator Els van Campenhout, “door het leven op gaas treden er veel pootproblemen op en vanwege de stress pikken de dieren elkaar volledig kaal.”

49 reacties

  • ingrid mertens

    5 jaar geleden
    Hoge tijd dat er meer aandacht aan het welzijn van dieren wordt besteed! De mens eet ze al op, respect tov deze dieren is een must!! Goed dat ook deze organisatie dit in de media brengt met de hoop op een snelle positieve verandering !! Diegene die geen respect tonen voor dieren moeten dringend gestraft worden!!
  • Pascale De Block

    5 jaar geleden
    Bedankt Animal Rights om een stem te zijn voor deze weerloze dieren...ik heb zulke kipjes al geadopteerd en ze zijn zo mooi na een paar weken. En lief ...wens jullie nog veel succes en hoop dat mensen wat kritischer worden over hoe dieren behandeld worden!
  • Hubert Vanmechelen

    5 jaar geleden
    Dit kaalpikken gebeurd niet alleen in kwekerijen maar ook bij bezitters van enkele kippen met een grote ren buiten. Verwijder de kip die dit doet bij de eerste vaststelling en meestal is het probleem dan opgelost. Als de haan wegvalt kan dit gebeuren ook de kop opsteken. Ik vermoed dat het kaalpikken iets te maken heeft met een kieke dat kieke supperieur wil zijn.
  • danny meulders

    5 jaar geleden
    als deze kippen uitgelegd zijn worden ze geslacht en gaan ze als soepkippen in diepvriescontainers naar onze vorige kolonie Congo ! voor zij die graag het hele verhaal kennen !
  • Dominique Hermys

    5 jaar geleden
    Eet al lang geen kip meer. Ben er gewoon vies aan.