NINA
Volledig scherm
© NINA

Start to marathon: “Te veel sporten is ook niet goed”

Maandenlang verkondigde ik het aan iedereen die het horen wou. Nu eens vanuit de veilige omgeving van mijn zetel, dan weer vanop een wankele barstoel, glas rode wijn triomfantelijk in de hand: 2019 wordt het jaar van mijn allereerste marathon. Van het soort dat niets met Netflix te maken heeft, maar alles met bloed, zweet en - spoiler - vooral veel tranen zodra ik besef waar ik aan begonnen ben. Iedere maandag lees je hier het verslag.

3 reacties

  • roger landeloos

    5 jaar geleden
    Vandervennet heeft mij ooit gezegd na een 20km loop. "Wil je ooit een marathon lopen zonder later medische problemen moet je elke dag gedurende 2 jaar lopen,afstand speelt geen belang"Ben blij dat ik dit steeds voor ogen heb gehouden en mij nooit aan marathon gewaagd heb. Nu fiets ik 10 000km per jaar,ook een beetje volgens zelfde principe.Elke dag,soms maar 10km maar ook eens een 120km.
  • Marc Bemong

    5 jaar geleden
    Is een grote commerce geworden al die persoonlijk begeleiding waar fors moet voor betaald worden. Ik heb in het begin schema's van het internet geplukt en daarna steeds op gevoel getraind. Heb nu op 70 jarige leeftijd en 15 jaar 262 marathons & ultras gelopen
  • Tom Struyven

    5 jaar geleden
    succes!! ik bouw verder op van 10 km naar de 10 mijl en als het heel goed gaat het einde van het jaar een halve marathon. Dat lijkt me mooi!!