Buitenlandminister Mike Pompeo op weg naar het Midden-Oosten op 7 januari 2019.
Volledig scherm
Buitenlandminister Mike Pompeo op weg naar het Midden-Oosten op 7 januari 2019. © AP

Buitenlandminister VS: “Erdogan heeft beloofd Koerdische strijders in Syrië te beschermen”

Turkije gaat Koerdische strijders beschermen in Syrië. Dat is tenminste wat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zegt. Pompeo brengt een bezoek aan de regio, na de plotse beslissing van president Donald Trump om Amerikaanse troepen uit de regio terug te trekken.

10 reacties

  • Luc Lepoudre

    5 jaar geleden
    De Amerikanen geven geen moer om de Koerden, om geen enkel ander volk in de wereld. Hun enige drijfveer is eigenbelang en macht in de wereld. Overigens zijn er dank zij het machtig propaganda-apparaat voldoende bewonderaars voor de Leading Succes People.
  • Micheline Gevers

    5 jaar geleden
    Een leugen , volgens Erdogan. Wie mogen we nog geloven? Iedereen liegt er op los. Belooft en verbreekt. Waar en wanneer gaat dit eindigen?
  • Pavel Nijs

    5 jaar geleden
    Of hoe naief of leugenachtig de amerikanen zijn .
  • raf janssens

    5 jaar geleden
    Aleen al de zin: "Erdogan heeft beloofd ..." wordt door geen zinnig mens geloofd. Plat politiek opportunisme van de Amerikanen die nu kunnen zeggen dat ze er alles aan gedaan hebben om de Koerden te beschermen.
  • Jef Heffens

    5 jaar geleden
    Is dat een grap? Misschien heeft hij een hartig woordje gepraat met Turkije en hen een duidelijk boodschap gegeven: Je mag IS bestrijden maar de Koerden daar blijf je van af. Het word tijd dat de Koerden een eigen staat krijgen. Erdogan is totaal onbetrouwbaar.