Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © thinkstock

Steeds meer mensen maken overstap naar onderwijs, toch te weinig om lerarentekort op te vangen

Het aantal mensen dat op latere leeftijd in het onderwijs stapt, stijgt jaar na jaar. Maar die zij-instromers zijn met veel te weinig om het lerarentekort op te vangen, bericht De Tijd dinsdag.

7 reacties

  • bob jansens

    5 jaar geleden
    Lerarentekort zou reeds veel kleiner zijn als men al de vast benoemde leraars & leraressen die langer dan 1 jaar niet meer voor de klas staan om een andere job uit te oefenen zou verplichten om ontslag te nemen als leerkracht, zodat de interim-leerkrachten makkelijker kunnen benoemd worden
  • Zjos Peeters

    5 jaar geleden
    Waar zitten dan al diegenen die hier steeds komen orakelen dat een job in het onderwijs een walk in the park is met vooral veel vakantie??
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    175000 onderwijzend personeel voor 1.3 miljoen kinderen ,geen enkel land doet beter en nog tekort?.Er zijn geen tekorten,wat wil men dat onderwijspersoneel sef-fens ipv 22 uur per week er nog 10 uur per week doen(middelbaar),begin eens met onderwijspersoneel 38 uur te laten presteren,hoe het onderwijs(uren les)eruit zag in de jaren 50-60 moet niet gezegd.Het steeds ,wij werken buiten de schooluren slaat nergens op.Belgie heeft de luxe zich alles te kunnen(denken) te veroorloven,mis.
  • jo poppe

    5 jaar geleden
    En dan zijn er bekwame en gemotiveerde leerkrachten die gereafecteerd worden naar het secretariaat en zich daar de ganse dag vervelen.
  • Sjonny Martero

    5 jaar geleden
    En maar liegen en stuiptrekken om leraren binnen te krijgen. Wie wilt er nog leraar worden? Mijn buurman heeft het ook geprobeerd. 45 jaar. Na drie maanden is hij gestopt. Ze mogen hun vakantie hebben vertelt hij.