In de Transformers-spin-off ‘Bumblebee’ speelt actrice Hailee Steinfeld de soundtrack af met de cassettespeler van haar auto.
Volledig scherm
PREMIUM
In de Transformers-spin-off ‘Bumblebee’ speelt actrice Hailee Steinfeld de soundtrack af met de cassettespeler van haar auto. © AP

Waarom muziek van de jaren 80 zo goed werkt in de popcultuur

MuziekTegenwoordig lijken oude pophits het glijmiddel voor elke film én serie. Van Netflix-reeks Stranger Things tot actiefilm Bumblebee, nu in de zalen. Nostalgie verkoopt. Of is het meer? Want tieners anno 2019 zijn toch geen geboren A-Ha of Toto-fans?

7 reacties

  • Jacques Creeten

    5 jaar geleden
    Tja frank, wij hadden punkers die “ zaagden” over hoe slecht het was. En playbackers waren onze USB sticks. Het is maar hoe je het bekijkt
  • Erwin De Meyer

    5 jaar geleden
    The 80s. Geweldige muziek met inhoud al zat er ook wel rommel tussen. Die tijd komt nooit meer terug en de liefjes van toen ook niet.
  • FRANK WILLEMS

    5 jaar geleden
    Nu is er enkel nog rappers die zagen dat het niet goed gaat door hun iegen schuld of memory stik DJ s die staan te springen als ze mixen .... moet je kunnen.
  • Filip Desmedt

    5 jaar geleden
    Tegenwoordig maken ze geen muziek meer , enkel commerciële onzin . De jaren 60 - 70 - 80 waren de jaren , de sfeer was er , de discotheken van toen , de fuiven van toen , er waren geen gsm , geen sociale netwerken , geen spelcomputers , maar er was wel de landelijke jeugdvereniging , de T dansants van de scholen elke zaterdag , er werd geleefd !!!!
  • stefan crama

    5 jaar geleden
    Vraag aan de mensen om een hit van dit decennia op te noemen en de meesten moeten verstek geven. Daarentegen weten zelfs jongeren de hits van de jaren 70, 80 en 90.