David D. (links), Julie Roelens (rechts) en haar begrafenis (midden).
Volledig scherm
David D. (links), Julie Roelens (rechts) en haar begrafenis (midden). © Photonews/Gianni Barbieux/Wouter Spillebeen

Bestuurder die chiroleidster Julie (22) doodreed na 25 glazen bier en lijn coke moet cel niet in

David D., de doodrijder die onder invloed van 25 glazen alcohol en een lijn cocaïne Julie Roelens doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, moet niet naar de cel. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank vandaag beslist, nadat de Gentse politierechtbank eerder vier jaar effectief had opgelegd. De rechtbank legde de verantwoordelijkheid voor het ongeval volledig bij de bestuurder, in tegenstelling tot wat de verdediging pleitte. 

133 reacties

  • Christof Catteuw

    5 jaar geleden
    Ons rechtsysteem is schaamtelijk. Werkelijk absurd dat iemand nog het recht op verdediging krijgt als hij zwaar bezopen, gedrogeerd achter het het stuur kruipt en dan ook nog eens vluchtmisdrijf pleegt. Als het mijn dochter was geweest, dan ging ik zelf wel in het gevang gaan zitten, want dan zou de rechtbank ineens wel streng optreden als ik het recht in eigen hand genomen zou hebben.
  • Jan Van Rompaey

    5 jaar geleden
    Hier bestaat geen correcte justitie meer. Rechters besturen België.
  • MYRTHE PASS

    5 jaar geleden
    Na 25 glazen alcohol, drugs en geneesmiddelen achter het stuur...keurt men dus goed???
  • Jaak Meyers

    5 jaar geleden
    Dat moet je nu eens in Amerika proberen. Men kan zeggen van Amerikanen wat men wil, de rechters daar leggen teminste straffen op die overeen stemmen met de ernst van het misdrijf. Rechters hier zijn watjes. Onbekwamen. En het feit dat er steeds meer vrouwelijke rechters zijn zal de toestand niet verbeteren. Die leggen straffen op met hun gevoel, niet aan de hand van de feiten.
  • Lutgard Crombez

    5 jaar geleden
    België het land van slapende rechters, waar is het Lam Gods met de rechtvaardige rechters? Met dit paneel zijn ook onze rechtvaardige rechters verdwenen vrees ik!!!