Opposant Felix Tshisekedi, de leider van de partij UDPS.
Volledig scherm
Opposant Felix Tshisekedi, de leider van de partij UDPS. © EPA

Congolese presidentskandidaat sjoemelt met Belgisch nepdiploma

Het diploma dat de Congolese opposant Félix Tshisekedi indiende bij de registratie van zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen, is ongeldig. Hij zou het diploma in België behaald hebben, maar de instelling die erop vermeld staat, biedt die richting niet eens aan, schrijft La Libre Belgique. 

5 reacties

  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Daar is België dus nog goed voor ginder, het Belgische "ontwikkelingsgeld" en een plaats voor nep diploma's voor hun zogenoemde elite. Ze zijn al bijna 70 jaar onafhankelijk maar de realiteit is compleet iets anders, maar dat mag niet hardop gezegd worden, he.
  • Valentijn Jacobs

    5 jaar geleden
    Ze kopen dat allemaal in de Matonge wijk te Brussel rijbewijzen, paspoorten voor alle landen, alles wat daar verkocht wordt is hier gestolen, maar de politiek is er mee bezig? Ik begin te denken dat politici daar zelfs gaan winkelen, dit hou je niet meer voor mogelijk, zelfs stemlokalen hebben ze daar zelf in mekaar gestoken, nadien versturen ze dat met een vals document zogezegd van de Belgische overheid, en niemand die ingrijpt of dat ziet, niet te geloven.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    In Belgie is dat ook zo! Ze hebben het waarschijnlijk hier geleerd hoe ze moeten foefelen en bricoleren in de ambassades en consulaten. Wat daar zoal rondhangt en rondloopt van onbekwame paljassen van verdacht allooi hou je niet voor mogelijk. En onze Belgische politiek is ook een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet !
  • Gudo Courtois

    5 jaar geleden
    Dat land is gewoon hopeloos
  • Marc Spandel

    5 jaar geleden
    Zo tussen haakjes. Hoeveel Belgische politici en koningshuis- leden zijn ook hun diploma(s)? al gaan halen in het buitenland? Er is in mijn ogen dus begrip voor het feit dat er hier een 'Belgische' en 'onlogische' chaos is ontstaan, die zelf met zes regeringen vol 'gediplomeerde politici' niet oplosbaar blijkt te zijn.