Vlaams minister-president Geert Bourgeois
Volledig scherm
Vlaams minister-president Geert Bourgeois © BELGA

Vlaamse regering verhoogt bijdrage aan VN-klimaatfonds met 9 miljoen euro

binnenlandDe Vlaamse regering pompt 9 miljoen euro extra in het VN-klimaatfonds. Dat maakte Vlaams minister-president Geert Bourgeois vandaag bekend. "Dankzij deze verhoging zal Vlaanderen zijn belofte nakomen om deze regeerperiode in totaal minstens 58 miljoen euro vrij te maken voor alle vormen van internationale klimaatfinanciering", aldus Bourgeois.

11 reacties

  • jos robben

    5 jaar geleden
    een zoveelste linkse groene leugen – het gaat louter en alleen om het linkse socialistische principe van herverdeling van de beschikbare middelen. Het klimaat is enkel een grote drogreden
  • William Van den Berghe

    5 jaar geleden
    Weggegooid geld enkel om zijn blazoen op te poetsen. Zou er beter de ramoede in eigen land mee bestrijden.
  • Herman Thys

    5 jaar geleden
    Ge had dat evengoed kunnen opstoken. Wie geloofd diene zever nog. Pas u aan aan het klimaat en niet omgekeerd.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Hiervoor is er geld. maar als het voor iets is waar de eigen bevolking (=belastingsbetalers) beter kan van worden is er géén geld en meer van het gezever "wie gaat dat betalen" , en daar is géén geld voor .... Mogen we eens weten wie er voor de 34 miljoen euro (bijna anderhalf miljard BFR!!) gaat opdraaien voor dit luchtkasteel ??? Aangestuurd door de VS en waar de VS zelf zegt: "de pot op" ! kompleet van de pot gerukt !!!
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    34 miljoen euro vlaams belastingsgeld voor de VN ... ???? Ik zou wel eens willen weten wat er écht met dat geld gebeurt en waaraan dat dan wel wordt besteed en hoeveel er in de zakken verdwijnt op allerhande louche manieren ! Men zou beter de vervuilende luchtvaart en scheepvaart belasten met hun vervuilenden en taxvrije brandstof !!! Schepen varen vaak op de grote smeerlapperij die maar branden wil... En kerosine is belastingsvrij!!!