In Oost-Vlaanderen loopt u het meeste kans om geflitst te worden

© johan van cutsem

In de eerste drie maanden van dit jaar werden in ons land 804.760 voertuigen geflitst. Dat zijn er ongeveer 105.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In Oost-Vlaanderen worden de meeste snelheidsduivels op de bon geslingerd.

tg

Het aantal flitscamera’s in ons land wordt ieder jaar uitgebreid. En ze bewijzen hun nut. Want in de eerste drie maanden van dit jaar, zo blijkt uit cijfers die minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) in de Kamer gaf, werden in ons land 804.760 voertuigen geflitst. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er 699.419, zo blijkt uit cijfers van de federale politie.

De meeste boetes werden gegeven in Oost-Vlaanderen, gevolgd door Antwerpen. Niet zo uitzonderlijk, daar staan ook de meeste snelheidscamera’s en wordt het vaakst gecontroleerd.

In Wallonië en Brussel liggen de cijfers een stuk lager. In Brussel werden in het eerste trimester van dit jaar 68.909 voertuigen geflitst, in Luik 46.831 en in Waals-Brabant 29.053. Daar staan dan ook veel minder vaste camera’s.

Opvallend is het groot aantal overtredingen in zone 30 waar in de eerste drie maanden van dit jaar 36.829 voertuigen werden geflitst. Gemiddelde (gecorrigeerde) snelheid van de overtreders bedroeg daar 42 km/uur. Op autosnelwegen bedroeg de gemiddelde snelheid van overtreders 132,9 km/uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen