De Turkse president Recep Tayyip Erdogan.
Volledig scherm
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan. © AP

Terugtrekking VS uit Syrië loopt verre van gesmeerd. Erdogan: “Turkije zal nooit instemmen met compromis dat Koerdische rebellen beschermt”

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zware kritiek geuit op uitspraken van John Bolton, de veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump. Die had de verdediging opgenomen van Washingtons Koerdische partners in Syrië. Maar Ankara beschouwt hen als terroristen. Daarmee wordt nog maar eens duidelijk dat de door Trump aangekondigde terugtrekking van de Amerikanen uit Syrië verre van gesmeerd verloopt. Bolton had gezegd dat die terugtrekking er enkel komt als er ook garanties zijn voor de veiligheid van de Koerdische partners.

12 reacties

  • Jurgen Latet

    5 jaar geleden
    Dat moet ook niet maar is een zeergoed stok achter de deur.
  • Mehmet Kral

    5 jaar geleden
    Waarom die Westerse bemoeienissen? Houd je toch met u eigen zaken bezig. En achteraf huilen omdat er zoveel vluchtelingen komen? Peuter dan maar niet in andermans gat.
  • wim Goossens

    5 jaar geleden
    Voor deze reactie van Erdogan te voorspellen moet je geen kernfysica gestudeerd hebben ... Hieruit blijkt nogmaals dat de her Trump geen kaas gegeten heeft van internationale politiek, ik vermoed zelfs dat hij niet weet waar turkije of syrië ligt op de wereldkaart
  • joseph verbeke

    5 jaar geleden
    Een halve dag terug was Erdogan akkoord en nu draait hij al kazak.Die vent is een onbetrouwbaar specimen voor de NATO en voor Turkije waar hij volop bezig is zijn tegenstanders en de vrije pers gevangen te zetten.Zijn droom is het herstel van het Ottomaanse rijk en een stuk inpalmen van Syrie is daar nog maar een begin van.De eertijdse Armeense genocide is voor hem een spiegelbeeld om nu de Koerden aan te pakken!
  • Frits Vandenberge

    5 jaar geleden
    Wat voor de enen 'terroristen' zijn, zijn voor de anderen 'vrijheidsstrijders'. In de geschiedenis is het altijd zo geweest en het zal niet veranderen. Kwestie van perceptie en eigen ideologie.