ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Dan toch geen hogere uitkeringen en ambtenarenweddes dit jaar

Het Planbureau verwacht een overschrijding van de spilindex dit jaar in december. Dat is een stuk later dan in vroegere prognoses. Hierdoor zouden de sociale uitkeringen pas in januari 2020 en de ambtenarenweddes pas in februari 2020 met 2 procent worden geïndexeerd.

34 reacties

  • daniel budenaerts

    5 jaar geleden
    De berekening van de index is al vele jaren zo gemanipuleerd dat de echte inflatie veel hoger is dan de index van de regering ; daardoor en mede door de indexsprongen verarmt de "hard werkende Vlaming" jaar na jaar.
  • vanaeken jokke

    5 jaar geleden
    Een groot geluk dat er geen socialisten en groen in de regering zitten dan konden de zagers hieronder pas ondervinden wat belastingen zijn.Elioke heeft niks anders gedaan dan nieuwe belastingen ingevoerd en de bestaande fors op getrokken.Want BESPAREN een woord dat ze bij socialisten en groen niet kennen in putten delven zijn ze uitgesproken kampioenen.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Die landen waar een grote staatsschuld is. Dat is niet omdat het geld op is. Dat is omdat het geld van die landen op rekeningen in belastingparadijzen staat. Dat is hier zo. En dat is voor Griekenland ook zo.
  • Lieve Vandamme

    5 jaar geleden
    Ivan Godefroot, wees dan maar gelukkig dat U werk hebt! En de ambtenaren zorgen er voor dat alle vervelende administratie verwerkt wordt!! En niemand houdt U tegen om ook ambtenaar te worden. Van waar die wrevel??
  • gustaaf carpels

    5 jaar geleden
    Met de ontslagpremies die we nu aan de ministers moeten uitbetalen zouden de werknemers van de overheid en de gepensioneerde een opslag van 15% van hun loon kunnen gekregen hebben