De gemiddelde temperatuur op een hoogte van 2 meter in 2018 in verhouding tot die in de periode 1981-2010.
Volledig scherm
De gemiddelde temperatuur op een hoogte van 2 meter in 2018 in verhouding tot die in de periode 1981-2010. © Copernicus Climate Change Service, ECMWF

Laatste 4 jaren waren warmste ooit volgens nieuw Europees rapport

WeernieuwsDe afgelopen 4 jaren waren de warmste ooit gemeten. Dat staat in een rapport van de Copernicus Climate Change Service (C3S), dat deel uitmaakt van het aardobservatieprogramma Copernicus van de Europese Unie. Met een gemiddelde temperatuur van 14,7 graden Celsius – 0,2 graden minder dan het warmste jaar ooit gemeten (2016) – staat 2018 op de vierde plaats in de lijst.

4 reacties

  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Hoera! Laat de warmte maar komen.
  • Peter Janssens

    5 jaar geleden
    En met 'ooit' bedoelen onze kortzichtige klimaatgoeroes: de laatste 200 jaar. En als de grafiek al 300 jaar in stijgende lijn loopt is het normaal dat je elk jaar op het einde van de grafiek een record hebt. Dat is wiskunde niveau basisschool, maar de meesten nemen het aan zonder na te denken.
  • Guy Van de Vyver

    5 jaar geleden
    Vijf na twaalf denk ik, ze doen er niks aan en dan zijn er nog mensen die het niet geloven.
  • mich lee

    5 jaar geleden
    Dat het warmer wordt klopt, maar steeds verwijzen naar de temperatuur voor de industriële tijd is ook verkeerd. Dan zou je vergelijken met de temperatuur aan het einde van de kleine ijstijd die tot 1850 ongeveer duurde.