Hoogste sneeuwalarm van kracht in grote delen Oostenrijk: tot drie meter extra sneeuw, burgers moeten voedsel inslaan voor minstens een week

Het einde van de sneeuwchaos is in Oostenrijk nog niet in zicht. Naar verwachting blijft de hevige sneeuwval al zeker aanhouden tot en met komend weekend. De autoriteiten hebben het hoogste sneeuwalarm afgekondigd. De kans is groot dat de waarschuwing in het weekend wordt verlengd. Steeds meer skigebieden sluiten omdat de veiligheid van de skiërs niet meer kan worden gegarandeerd. In Stiermarken staat het lawinegevaar op het hoogste niveau. Hele dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten. De civiele bescherming vraagt aan burgers om ervoor te zorgen dat ze genoeg eten en drinken in huis hebben voor minstens een week. 

8 reacties

  • danny buyse

    5 jaar geleden
    @Luc, de opwarming van de aarde kan er juist wel voor zorgen dat er meer sneeuw valt. Door opwarming is er meer verdamping en neerslag in de atmosfeer. De neerslag op hoogte valt altijd als sneeuw of het daar vroeger nu -10° was en nu door opwarming -8° is maakt niet uit.
  • Samuel Lombaerts

    5 jaar geleden
    @da waen luc dat er lokaal veel sneeuw valt wilt nix zeggen. Global warming hier in belgie is toch overduidelijk, vergelijk het weer met 20 jaar geleden en gevolgen van de opwarming zijn dan ook heveg weer, lokaal veel sneeuw dus waar er nog sneeuw valt en vergelijk het weer in de,bergen, 20 jaar geleden sneeuwdekken tot wel 6meter, nu met chans nog 3meter
  • De Waen Luc

    5 jaar geleden
    Global warming was het toch ? Of mag dat niet meer uitgesproken worden, nu overduidelijk is dat de bobokes 20 jaar gelogen hebben ? Veel sneeuwval is typerend aan het begin van een ijstijd,, bekijk het verleden enken de toekomst..
  • theo verstraeten

    5 jaar geleden
    theo verstraeten voorraad inslaan ?Hoe als ge nergens geraakt
  • Avril Pencée

    5 jaar geleden
    "Drinkwater inslaan', HA sneeuw koken en klaar!