Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Overheid slaagt er moeilijker in mensen uit de armoede te halen

binnenlandDe overheid slaagt er veel minder dan vroeger in om mensen via herverdeling uit de armoede te tillen. Dat blijkt uit een studie van het Centrum voor Sociologisch Onderzoek van de KU Leuven naar de lage middenklasse in België. 

17 reacties

  • jos robben

    5 jaar geleden
    grenzen dicht, alle migranten terug naar afzender en men heeft 8 miljard ter beschikking voor de noden van de eigen bevolking. Er is niks mis met eigen volk eerst!
  • Ludwig VdB

    5 jaar geleden
    Als die mensen die in de armoede zitten en zelf iets kunnen doen zich ook eens zouden inspannen om dat ook te doen zodat de overheid zich kan bezig houden met dezen die echt niet verder kunnen. En dan nog eens stoppen met de invoer van probleemgevallen, we hebben er zelf al genoeg.
  • Désiré Van Nieuwenhuyzen

    5 jaar geleden
    Dat is ook niet de taak van de overheid. Mensen kunnen zichzelf heel eenvoudig uit de armoede halen door te werken.
  • Ronny Biesen

    5 jaar geleden
    Waarom? Dat is geen werk voor de overheid. Zorg voor echte jobs, verlaag de belastingen, verhoog de koopkracht, verhoog de pensioenen voor mensen die jarenlang betaald hebben. Men zou op jobs moeten concentreren om de werkloosheid te verminderen in paats van mooie praatjes en leugens te vertellen. Niks herverdelen. Doe gewoon je job.
  • Dominique Vanmullem

    5 jaar geleden
    is in feite niet moeilijk . geld aan eigen volk geven in plaats van aan andere uit te delen